EMEK HIRSIZLIĞI
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

EMEK HIRSIZLIĞI

12 Haziran 2017 - 20:10 - Güncelleme: 12 Haziran 2017 - 20:31

Bu sayımızda sizleri emek hırsızlığından bahsetmek istiyorum.

Emek hırsızlığı; hırsızlıklar içinde en kötü olanıdır! Hırsızlığın iyisi kötüsü olmaz ama,

Bir şeyi elde edemiyorsan, bir bilgin bir fikrin yoksa, kültürün zekan eksikse, kompleksli bir ruh halleriyle yaparlar bu emek hırsızlığını. 

Emek hırsızları“Ben çok zekiyim, Ben çok akıllıyım her şeyi ben bilirim çok kültürlüyüm vs  gibi nefislerini ön plana çıkarmaya çalışırlar. Birçok şeyde emek hırsızı vardır. gazetecilikte, üründe, müzikte, kitapta, sözde, siyasette, şiirde, şarkıda, vs .. Bunlar emek hırsızlığı olur; hatta korsan olurlar..

Emek hırsızları Günümüzde özellikle sosyal ağ sitelerinde ve merdiven altı yayın organlarında çoktur. Emek hırsızları kendini kandırır; kendini avutur egolarını yükseltir, nefsine yenik düşer. Önce kendini, sonra binlerce insanı kandırır. Her türlü hırsız kınanmalı, ama emek hırsızlarına bir parantez açılmalı.

EMEK HIRSIZI; UTANMAZDIR. EMEK HIRSIZI; ONURSUZDUR.. EMEK HIRSIZI; KÜLTÜRSÜZDÜR. EMEK HIRSIZININ; BİLGİSİ, FİKRİ YOKTUR..

Emek hırsızlarında ahlakın A sı kültürün K si, Bilginin B si yoktur.. İnsanlar kişilerin vermiş olduğu her emeğe saygı duymalı.

Gerçekleri ve doğruları sunan, ister normal, ister siyasi, ister ideolojik, yazılan, çizilenleri, yaşı ne olursa olsun, mesleği ne olursa olsun, Sezar’ın hakkını Sezar’a vermelidir..

 

Başkalarının, haberlerini, şiirlerini, yazılarını, resimlerini, paylaşıyorsanız altında yazan kişinin imzasıyla paylaşın…

Asla unutulmasın ki bu dünya fani. Herkes ne ekerse onu biçecek BU, EKİM TARLASININ EN DOĞRU VE TARTIŞILMAZ MAHSULÜ, DÜRÜST OLMAKTIR.

 

ALINTI

kaynak :Osman Onuktav (Avar)

www.edebiyatdefteri.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar