KULA SİYASETİNDE SON DURUM…
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

KULA SİYASETİNDE SON DURUM…

13 Ağustos 2019 - 15:09

Saygıdeğer Kulalı hemşerilerim, değerli okuyucularım. Öncelikle Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, aileniz ve sevdikleriniz ile nice bayramlar geçirmenizi temenni ediyorum.

Uzun bir süredir köşe yazısı yazmıyor, sadece ve sadece olup bitenleri takip etmekle uğraşıyordum. Fakat son gelişen olayların ardından siyasi bir konuyu ele almak ve bu konularda ortaya çıkan soru işaretlerini siz değerli Kulalı hemşerilerim ile paylaşmak istedim.

 

Lafı uzatmadan konuya girecek olursak… 31 Mart seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçilen MHP’li Hüseyin Tosun ile, MHP İlçe Teşkilatı arasında soğuk rüzgarların estiği, seçimlerin hemen ardından yayılmaya başlanmıştı… Bu köşe yazımı, muhalefet olmak için değil, ortaya çıkan ve kimsenin görmediği o soru işaretlerini sizlere aktarmak için hazırladım.

 

İlk olarak, seçimlerin hemen ardından çıkan siyasi söylemlerin, 4 ay gibi kısa bir sürede gerçeğe dönüşmesi, gözler önüne serilmiş durumda. 31 Mart seçimlerinden önce ittifak kararı alan AK Parti ile MHP’nin Kula’da ortak adayı olarak gösterilen Cumhur İttifakı Kula Belediye Başkan adayı Hüseyin Tosun, 31 Mart seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçildi. Buraya kadar dışarıdan bakan birisi için her şey normal gibi görünebilir. Fakat siyasi yapılanmayı çok sıkı takip edenler için de bu durum böylemi ki?

Seçim çalışmaları kapsamında ittifakı ilçe başkanları olan AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok ile birlik beraberlik mesajları veren başkan Tosun, seçimlerin hemen ardından neden bu başkanları yok sayıyor?

Örnek verecek olursak, AK Parti’nin güçlü oyları ve büyük bir oy oranı ile yeniden başkan seçilen Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, neden ilçe başkanlarını hiçe sayarak, Ankara’daki bürokratları tek başına geziyor?

Bir başka soru olarak da, Kulalı hemşerimiz Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun seçimlerde büyük destek sağladığı Başkan Tosun, seçimlerin hemen ardından sayın Bakanımızı ziyaretine neden AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok ile değil de, tek başına ziyarete gitti?

Demirci AK Partili Belediye Başkanı, MHP İlçe Başkanı ve Demirci AK Parti İlçe Başkanı ile giderken, Kula Belediye Başkanı niye yalnız gitti?

Hadi bunu da geçelim, seçim öncesi Kula’yı ittifak ilçe başkanları ile birlikte yöneteceğiz demelerine rağmen, neden seçimlerin hemen ardından belediye başkanı ve ilçe başkanları ile aralarında soğuk rüzgârlar esmeye başladı? Seçim öncesinde Kulalı vatandaşların konuştuğu gibi, seçimden sonra ilçe başkanlarını yok sayması beklenen başkan Tosun, bunun için çok da geç kalmadan 4 ay gibi kısa bir sürede bekleneni yapmayı başardı.

 

Son bir konu olarak da, son zamanlarda Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile aralarında soğuk rüzgarlar estiği öğrenilen MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, her bayram geleneksel olarak Kula Kaymakamlığı’nca düzenlenen protokol bayramlaşma törenine neden katılmadı?

Bayramın ikinci günü saat 11.00’da düzenlenen bayramlaşma törenine, alınan duyumlara göre mazeret bildirdiği için katılmayan MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, neden saat 12.00’da İlçe Teşkilatında bayramlaşma programı düzenledi?

Başkan Baytok’un mazeretinin ne olduğunu bilmiyoruz, fakat 1 saatlik mazeret için tüm protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş başkanları, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşların katıldığı bayramlaşma törenine katılmaması ve törenin hemen 1 saat sonrasında İlçe Teşkilatı’nda bayramlaşma programı düzenlemesi, siyasi gündemde soğuk duş etkisi ortaya çıkardı.

 

Başta söylediğim gibi… Muhalefet olmak, sadece eleştirmek için değil, bu sorular son zamanlarda bize sık sık iletildiği için bu yazıyı yazma gereksinimi duydum.

Saygılarımla, sağlıcakla kalın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar