KADİR GECESİ'NDEN KALANLAR
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

KADİR GECESİ'NDEN KALANLAR

30 Nisan 2022 - 10:14 - Güncelleme: 30 Nisan 2022 - 10:58

  Değerli okuyucularım, yine bir köşe yazısı ile karşınızdayım. Bu yazımda biraz eleştiri yapacağım. Fakat bu yazım, bazı kesimler tarafından düşmanlık göstergesi olarak gösterilebilir. Ancak biz, her zaman halkın sesi olmaya devam edeceğiz.

  27 Nisan günü idrak ettiğimiz Kadir Gecesi'nde ülke genelinde olduğu gibi Kula'da da programlar düzenlendi. Bunlardan birisi, pandemi dönemi ile restorasyon çalışmalarının ardından Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'nin bulunduğu Emre Mahallesi'nde gerçekleşti. Burada düzenlenen program, Manisa'dan onlarca misafirin ve KORUMALARIN katılmasına rağmen, İlçe Müftülüğü tarafından Şah Süleyman Camii'nde düzenlenen programın gölgesinde kaldı. Uzuuuun bir aranın ardından yeniden gönül sofraları kurulan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'nde yapılan yemeklerin, protokol üyelerine sıcak ikram edilirken, gönül sofrasına davete icap eden vatandaşlara soğuk ve kişi başına az verildiği kulağımıza geldi. Gönül sofrasına gelen vatandaşlara böyle bir saygısızlığın yapılması ne kadar doğru, bunun kararı da yine vatandaşlarımızındır.

  Kalabalığa ve fotoğraflara baktığımızda, düzenlenen programa akın edilmiş gibi görünse de, durum bundan çok daha farklıydı. Manisa'dan gelen daire müdür ve amirleri, korumalar gibi davetliler kalabalığı oluştururken, Kulalı vatandaşlar daha çok İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği programa ilgi gösterdiği aşikârdır.

Ev sahibi uğurlamada yok muydu?

  Ayrıca bir diğer konu olarak, düzenlenen programın sona ermesinin ardından davetli olarak katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Cumhur İttifakı Manisa İl Başkanları Emre Mahallesi'nden ayrılırken, ev sahibi olan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun neredeydi? Program öncesinde ilçe merkezinde düzenlenen bazı etkinliklerde vatandaşlara yapılan terbiyesizliklere dahi yer vermezken, bu konu aklımıza Başkan Tosun'un Cengiz başkan ve ittifak il başkanları ile arasının açık mı olduğu sorusu geldi?

  Kula protokolünün yarısı neredeydi?

  Başka bir konu olarak da, Kula'da birbirine bağlı, Kula için birlikte hareket eden, Kula ve Kulalı vatandaşların menfaati için ellerini taşın altına koymaktan bir an olsun çekinmeyen sivil toplum kuruluş başkanları neredeydi?

  Eeee tabi ev sahibi başkan, Kula dışından misafir davet edip kalabalık görünmeyi hedeflerken, ilçe protokolünün yarısını davet etmeyi unutmuş olmalı.

  Her şeyi bir kenara bırakalım. Uzun yıllardan beri gelen Kadir Gecesi programları, artık Kulalı vatandaşlarımız tarafından iyice benimsenmiştir. Her yıl Kadir Gecesi gelse diye dört gözle bekleyen Kulalı vatandaşların o eski ilgisini göremiyoruz maalesef. Hani derler ya, nerede o eski bayramlar. Hani nerede o eski ihtişamlı Kadir Gecesi programları?

  Hepsinin tek bir cevabı var aslında. 'BEN YAPTIM OLDU' politikası, Kula'nın gelişmesine o kadar engel oluyor ki, kimse bunun farkına bile varamıyor.

  Aslında yazmam gereken, halkın sesini duyurmamız gereken birçok konu var. Ancak bunları zaman zaman sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

  Saygılarımla...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar