2018'i İhaleye Çıkarıyoruz
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

2018'i İhaleye Çıkarıyoruz

02 Ocak 2018 - 13:34

Kula’nın kaderini ve geleceğini süslemekle yükümlü koskoca bir kurum 2017 yılını son aylarında bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerini 2018 yılı takvimi ile süsledi. Emek ve tasarım olarak son derece başarılı bir çalışma. Çalışmayı yapan emekçi kardeşimizin emeklerine sağlık.

Dedik ya; Kula’nın kaderi ve geleceğini süslemekle sorumlu bir kurum. Kula halkının ve şehrinin her türlü menfaatini korumakla sorumlu.

Dedik ya; Kula adına gerçekleştirdiği faaliyetleri 2018 yılı takvimi ile vitrine çıkardı.

Kula Belediyesi olarak bir çalışma yapacaksın ve kimsenin haberi olmayacak. Söz konusu bu işi, bu ilçede yapacak birçok kişi olmasına rağmen, sen resmi kurum olman hasebiyle fiyat teklifini kanunen sen alman gerekir.

Fakat fiyat teklifini işi yapan kişi veya kişilerin boş fiyat teklifi dolaştırıp 2018 yılı takvimi için bir matbaadan teklif almaları ne kadar doğru?

Bu yapılan takvim çalışmasında birilerinin gönlü ve menfaati olsun diye Kula’nın çıkarları gözetilmeden bu iş direk bir kişiye verildi.

Belki fiyat teklifi alındı. Kanun gereği belki doğrudan temin yolu ile bu işi yaptırıldı. Fakat kimin menfaatleri ve çıkarlarını düşünerek oldu bittiye getirildi.

Sonrada faaliyet yaptım, hizmet yaptım, başarı elde ettim diye süslü süslü bir 2018 yılı takvimi çıkartacaksın.

Bir resmi kurumun işi olacaksa, o resmi kurumun tüm yetkilileri bu süreci adı gibi nasıl işleyeceğini bilirler. Bizim hatırlatmamıza gerek yok. Çünkü bu şehrin kaderi için tahsilli ve hukuku bilen insanlarla Kula’yı gelecek nesillere taşımak sorumluluğu ile “Sevdamız Kula” diye yola çıktılılar.

Demezler mi hani bu şehrin menfaati? Demezler mi hani bu şehrin hakkı, hukuku?

Kimin menfaatine, kimin hakkına?

Soru, soru, soru… Sorular bitmez.

Demek ki bu göstermelik faaliyet çalışması başkana yakın birlerinin menfaati içinmiş… miş… miş…

Daha ne diyelim. Bir şehrin umudu, geleceği ve emekleri birlerinin cebine girdi.

Bu nasıl siyaset? Bu nasıl bir sorumluluk? Bu nasıl bir menfaat?

Acaba bu işin içinde belediye başkanı dışında, belediye başkanına yakın hangi yönetici ve yöneticilerin menfaatleri uğruna fiyat teklifi alınmadan verildi

Bu kadar basit bir iş halkın ağzında sakız olduya, demekki resmi kurum olman hasebiyle yapılan diğer işlerde birilerinin ………!

Bir şehrin kaderi sakız olmamalı.

Kula olarak hem marka bir şehiriz, hemde köklü bir kültür ve geçmişe sahibiz. Ayrıca bu şehrin geleceği o kadar parlak ki siyaset yolu ile bu şehrin kaderi kederli oluyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar