Amatör futbolda hakem fiyaskosu
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

Amatör futbolda hakem fiyaskosu

20 Kasım 2023 - 14:02

Kula Ülkü Spor: 1 - Hakem Tiyatrosu: 2

 

Değerli okuyucularımız, kıymetli takipçilerimiz, bu haftaki köşe yazıma amatör futbolda yaşanan hakem hatalarından ve bu hafta oynanan Kula Ülküspor-Selendi Belediyespor müsabakasında orta hakemin verdiği kararların maçın skoruna nasıl etki ettiğinden, son olarak da Ülküspor’lu yöneticilerin isyanından bahsedeceğim.

 

  Her yıl olduğu gibi 2023-2024 sezonunda da Manisa Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden takımlarımız Kulaspor ile Kula Ülküspor’un müsabakalarını en yakından takip etmeye çalışıyoruz. İyi bir kadro kurarak lige de iyi bir başlangıç yapan Kulaspor 3’te 3 ile başarılı bir grafik çizerken, ligin başından bu yana zorlu rakiplerle mücadele eden, rakiplerin yanı sıra hakemlerle de mücadele etmek zorunda kalan Kula Ülküspor’un talihsizliğinden bahsedeceğim.

  Bu hafta oynanan Kula Ülküspor-Selendi Belediyespor müsabakasında hakem hatalarının yoğun olduğu ve futbolun ne hale geldiği açık ve net ortadadır. Hakemler tarafından verilen maç skorunu etkileyecek hatalı kararların, oyuncuları ve taraftarı çileden çıkaran bariz hatalı kararların Ülküspor’u ne hale düşürdüğü de ortada açık ve net olarak görülmektedir.

  Süper Amatör Küme’de mücadele eden Kula Ülküspor ile Selendi Belediyespor maçının orta hakemi H.Furkan Acar ile yan hakemler Yusuf Akkaya ve Furkan Yardımcı’nın vermiş olduğu kararlar, oyuncuları, teknik heyeti ve özellikle taraftarları çileden çıkardı. 10.dakikada bulduğu golle rakibi karşısında 1-0 öne geçen Kula Ülküspor, ikinci yarının başlama düdüğüyle birlikte üç oyuncunun net ofsaytta olmasına rağmen ne yan hakemin, ne de orta hakemin ofsaytı vermemesi sonucu devam eden pozisyon golle sonuçlandı. Hakemin golü verdiği düdüğün ardından çileden çıkan oyuncular hakeme itirazlarını sürdürürken, ne futbolcuların, ne de Ülküsporlu yöneticilerin itirazları sonuç vermedi ve Selendi Belediyespor 2-1 öne geçti. Maçın son düdüğüne kadar hakem hatalarının ardı arkası kesilmezken, maç çığırından çıktı, tribünde olaylar yaşandı ve oyuncular birbirine girdi. Hatta müsabakada o kadar çığırından çıktı ki, eski Ülküspor’lu oyuncuların da oynadığı Selendi Belediyespor ile Ülküspor’lu futbolcular birbirine girdi.

  Aslına bakarsak burada her iki takım oyuncularının da bir suçu yok. Çünkü onlar formasını terlettiği takımlarının başarısı için çaba gösteriyor. Hakem hatalarının damga vurduğu müsabakada geriye düşmelerine rağmen oyun disiplinini elinde tutan Selendi Belediyespor, bulduğu 2 golle müsabakayı galip tamamladı. Ben hem Selendi Belediyespor takımına ve yöneticilerine başarılar diliyorum.

  Son olarak amatör futbola damga vuran, neredeyse her sezon Kula ekiplerinin karşı karşıya geldiği hakem fiyaskosunun bir an önce son bulmasını, saha gözetmenlerinin hakemler hakkında tuttuğu raporlarda bu konuları göz önünde bulundurması gerektiğini hatırlatmak isterim.

  Kulaspor da, Kula Ülküspor da bizim takımımız. Bu 2 takıma karşı yapılan hata, benim gözümde Kula’ya karşı yapılan bir hatadır. Kulalılar olarak birbirimizi ayrıştırmak yerine, bir ve beraber olup bu takımlarımıza sahip çıkmak gerektiğini hatırlatırım…

Saygılarımla…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar