BAKAN VE MİLLETVEKİLLERE AÇIK MEKTUP
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

BAKAN VE MİLLETVEKİLLERE AÇIK MEKTUP

31 Mart 2022 - 10:40

Değerli okuyucularım. Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. Bu yazımda, çok kıymetli bakanımıza ve Manisa Milletvekillerimize açık mektup olarak yazımı sizlere sunacağım.

  Türkiye Cumhuriyet Devletinin tarıma ve çiftçiye verdiği önemi, sağladığı hizmetleri ve destekleri hepimiz görmekteyiz. İlçemizin büyük bir bölümü tarım, hayvancılık ve çiftçilik ile geçimini sağlarken, Kula Belediyesini yönetim anlayışı bu geçim dertlerine bir dert daha ekliyor.

  Belki biliyorsunuzdur. Uzun yıllardır Kula bölgesinde onlarca gölet çalışması yapıldı. Birçoğu da tamamlanıp hizmete sunuldu. Bunlardan bir tanesi Bebekli göleti. Bebekli ve çevre mahallelerdeki vatandaşlar için oldukça kolaylık sağlayan bu göleti Bebekli Mahallesi Kooperatifi işletiyor ve burada suyun metreküpü 0.20 kuruş olarak belirlendi. Ancak her gölette bu durum aynı değil.

  Mesela devlet tarafından büyük özveri ile yapılan bu göletlerden, Kula'nın en büyük mahallelerinden biri olan ve yüzde 90'ı tarım ve hayvancılıkla geçinen Yurtbaşı Mahallesi'ndeki sulama göleti, protokol gereği Kula Belediyesi'ne devredildi. Cazibe ile sulama yapılan Yurtbaşı ve Sarnıç göletlerinin su fiyatını Kula Belediyesi belirliyor. Cazibe ile sulandığı için, o göletlerde pompa ve elektrik masrafı yok. Ancak Bebekli kooperatifinin 0.20 kuruş olarak belirlediği suyun metreküp fiyatını, paraları mıknatıs misali toplamak isteyen Kula Belediyesi 0.75 kuruş olarak belirledi. Köy kooperatifinin belirlediği fiyat köyün kalkınması için daha yüksek olması gerekirken, ne hikmetse Kula Belediyesi'nin ücretinden çok daha düşük seviyelerde. Vatandaşın da bu konuda tepkisi hat safhada.

Bebekli Mahallesi'ndeki çiftçiler çiftçiyken, Yurtbaşı ve Sarnıç Mahallesi'ndeki çiftçilerden ne isteniyor?

  Belediyenin para toplama heyecanı mı arttı? Yoksa bu fiyatı belirleyen arkadaşlar hesap bilmeden rastgele mi yaptılar bu işi?

       Bir de bu arkadaşlara şunu da sormak isterim. Acaba hiç DSİ'nin 2022 gölet sulama için tavsiye fiyatlarına baktılar mı? Ben Devlet Su İşleri'nin(DSİ) tavsiye fiyatlarına baktığımda pompa sulama fiyatlarının bile Kula Belediyesi'nin belirlediği fiyatın yarısı kadar olduğunu gördüm.

  Ortada sorulabilecek binlerce soru varken, ben sadece kıymetli büyüklerimize seslenmek istiyorum. Kula'mızın evladı, gurur kaynağımız kıymetli bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve çok değerli Manisa Milletvekillerine sesleniyorum. Bu yazı size açık mektuptur. Bu konuda vatandaş sizden bir yardım eli bekliyor.

  Zira yardım için belediye başkanının kapısına dayanan vatandaşlar, dayak yemişten beter bir şekilde laf duyup elleri boş dönüyorlar.

  Siz kıymetli büyüklerimizin bu konuya bir el atacağına inanıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar