BİR KOYUNDAN KAÇ POST ÇIKAR?
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

BİR KOYUNDAN KAÇ POST ÇIKAR?

17 Ocak 2020 - 10:12 - Güncelleme: 17 Ocak 2020 - 10:22

Değerli okuyucularımız, kıymetli hemşerilerim. 2019 yılını geride bırakmanın ve yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir süre aranın ardından, son aylarda gündemi oldukça meşgul eden bir konuya değinmek istedim.

 

       Değerli Kulalılar, başlığa bakınca şaşırdınız belki ama yazdıklarımı okuyunca sizler de hak vereceksiniz mutlaka. Değişen yasa ile Büyükşehir olmakla birlikte bazı nimetlere kavuşmanın pek çok da külfeti beraberinde getirdi. Bunlardan biri de KAYSÜ (Katı Atık Yönetim Sistemi Ücreti) adı altında vatandaştan toplanan ama bazı ilçelerde ‘KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDIKLARI’ konu maalesef.

Öncelikle kimse kanunu uyguluyoruz mazeretinin arkasına sığınmasın. Doğru kanun var. Ama 1 lira alan da kanunu uyguluyor, 11 lira alan da. Bu konu da tek SORUMLU da YETKİLİ de belediye başkanı ve meclis üyeleridir. Kimse topu başkalarına atmasın. Yetkililer diyor ki; bu topladığımız çöp için aldığımız para. İyi de biz ÇTV (Çevre Temizlik Vergisi) adıyla bunu ödemiyor muyuz zaten. Hani demiştim ya bir koyundan ikinci postu mu istiyor yetkililer.

      Burada bir hususu da belirtelim. KULA belediye başkanı ve meclisi, sanki Kula 17 ilçenin en zengini imiş gibi davranıyor. Mesela yetkililer çıkıp açıklasınlar; özellikle bu ilçeleri yazıyorum. TURGUTLU, SOMA, AKHİSAR ne kadar topluyor? Kula olarak biz ne kadar topluyoruz? Bu ilçeler çöp toplamıyor mu? Yoksa biz savurgan ve hovardaca kaynakları israf ettik te, yeni kaynağı vatandaşa mı yüklemeye çalışıyoruz.

      Son olarak edindiğim bilgiye göre, Kula belediye meclisi fiyatları tekrar değerlendirmek için komisyona sevk etti. Komisyonda bulunan değerli meclis üyeleri, fakir fukaranın vebali üzerinizde. Bunu düşünerek ve yukarıda saydığımız ilçeleri araştırarak karar verin. Sonra belediye başkanlığı ve meclis üyeliği koltuklarını işgal eden değerli yetkililer, sizde elinizi vicdanınıza koyarak bu milletin ahını almayın…

Yazıma son verirken, tekrar üstüne basa basa söylemek istiyorum. Kanun var, ama rakamı belirleyen Kula Belediye Başkanı ve meclis üyeleridir. Kimse topu başka yere atmasın.

Sağlıcakla kalın.

  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar