KURTULUŞUN ARDINDAN…
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

KURTULUŞUN ARDINDAN…

06 Eylül 2019 - 12:56

Saygıdeğer okurlarım, sevgili Kula halkı.. İlçemizin kurtuluşunun 97. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen festivallerin bitiminden sonra bu yazıyı kaleme aldım.

Nereden başlasam kopuyor desem yeri var. Eleştirilere açık olunmalı, sinirlenmemeli iftira ve yalan atılmamalı. Bunu yazımın başında belirteyim.

Evet, yazımın başında festival etkinlikleri kapsamında iyisi ve kötüsü ile başarılı başarısız, istekli ya da isteksiz tamamlandı. Bu güzel görüntüler ile Kulalıları buluşturan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

 

İlk olarak panayır alanı daha önceki yıllar daha kalabalık esnaf ve daha çeşitlik var iken bu yıl nedense panayıra katılan esnaf azlığı gözlerden kaçmaz iken yer işgaliye ücretlerinin yüksek olduğu nedeni ile katılımın az olduğu konuşuluyor.

Kurtuluş etkinliklerinde vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda ‘hangi sanatçıyı istiyorsunuz’ diye anket düzenlendi. Anket sonuçları açıklanmasa da ilk önce organizasyon şirketi tarafından bir sanatçı afişi paylaşıldı. TRT Müzik kanalında canlı yayınlanan Alaturka Akşamları ile sürpriz sanatçılar, Aydilge,  Kolpa ve son gece ise Ece seçkin konserinin olduğu duyuruldu. Ne oldu da bir süre sonra afişte değişiklik yapıldı. TRT canlı yayını iptal oldu. Afişin yayınlamasının ardından Manisa’da yayın yapan Manisa Gündemi Gazetesi’nin internet sayfasında “KULA BELEDİYESİ KESENİN AĞZINI AÇTI” başlıklı haberde ‘devletin kurumları tasarrufa giderken Kula Belediyesi tam tersi bir çalışmaya hazırlanıyor’ dendi. Sanatçıların isimleri yayınlandıktan sonra TRT canlı yayın yerine Ankaralı Coşkun Kulalılarla buluştu, ama ne buluştu…. Sanki sahnedeki kişi Ankaralı Coşkun değildi. Sesi gitmiş, ne dediği anlaşılmıyordu. Aydilge konseri hareketli, Kolpa konseri neşeli, Ece Seçkin konserinde de coşkuyla final yapıldı.

Evet konserler halkımız için güzeldi. Yapılan davetlerde etkinlikler kapsamında çocuklara yönelik sihirbaz gösterileri, Karagöz-Hacivat ve kukla şovlarının yapılacağı yazılırken 4 gün boyunca bu etkinliklerin nerede olduğunu biz bulamadık, yani yoktu.

Daha sonra ise geçmiş yıllar bu organizasyonu yapan şirket resmi kurumsal sosyal medya hesabından önceki yıllara ait alacaklarının olduğunu ve başkanın paralarını vermesini istedi.

 

Nereden dokunsan kopuyor

Cirit müsabakası yapıldı, gayet eğlenceli ve güzel idi. Eleştirirken güzele de güzel dememek saygısızlık olur. Geleneksel güreşler düzenlendi. Daha önceki yıllara göre çok sönük bir güreşti. Neden diye soracak olursanız.  15 başpehlivan, neredeyse güreşi bırakacak sporcular, pasif güreşenler ve dalga geçercesine güreşenler işin cabası.

 

Fazlada uzatmaya gerek duymuyorum. Başlıkta okuduğunuz gibi, kurtuluşun ardından neler oldu daha neler…  Fazla uzatmaya gerek yok. Belki bu yazının ardından bazı şovmenler bazı, klavye delikanlıları bir şeyler yazacak. Ama onları muhataba bile almıyorum.

Nice güzel kurtuluş etkinliklerinde buluşmak dileğiyle.

Sağlıcakla kalın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar