"Bir sinek ile bir politikacının arasındaki benzerlik nedir?
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

"Bir sinek ile bir politikacının arasındaki benzerlik nedir?

15 Kasım 2022 - 15:15

DEĞERLİ B'ler

Merhaba değerli okuyucularım... Başlığa bakınca ne demek istiyor diyeceksiniz. Bu yazımda bazı makam sahibi kişilerden "B" olarak bahsedeceğim.

Bazı sorumlulukları olan, makamları taşıyıp taşıyamayacakları tartışılan bazı 'B'lerin ensesinde olduğumu söylemek istiyorum.

  Mesela bir koltukta oturuyor olacaksın, varlığın yokluğun belli olmayacak, işin düştüğünde ayacaksın ya birisinin telefon numarasını soracaksın yada bir şeyler öğrenmeye çalışacaksın. Haber yaptırmak istediğinde masanın yanında oturup saatlerce haberin yapılmasını bekleyeceksin...

Eyvallah makamına saygımızdan şimdiye kadar bir şey demedik.

Ama artık yeter...

Kongre yapıyorsun, davetiye dağıtıyorsun bir bakıyorsun davetiye bitmiş. Vermesek de olur diyorsun ve aklınca iyi yaptım sanıyorsun.  Kongreye saatler kala birileri mi söylüyor artık bilemiyoruz ama gece davetiye bastırıp davetiye gönderiyorsun... O işler öyle çocuk oyuncağı değil.. Bu arada davetiye verdiğin için değil, başka bir kıymetli şahsın hatırına o kongreye katılım sağladım.

  Kongreye değerlendirecek olursak; 320'ye yakın üyen olacak, ancak kongreye 60 üye gelecek. Kimse kusura bakmasın ama iktidara yürümek isteyen bir partinin kongresinde üyeden çok çevreden gelen misafirlerin olması olaya ayrı bir enteresanlık katıyor.

Gelelim kongrenin detaylarına..

Evet 3 - 4 yılda bir kongre yapılıyor olabilir. Ancak bazı konularda bilmiyorsanız bir bilene danışmak ayıp değildir. Kongre başlangıcında yine dayanamayıp kongrenin başlamasına yardımcı olmaya çalıştım. Gelen misafirlerin isimlerini kimin nereye yazacağını, nasıl yazılacağını bilemediğini fark edince yardımcı olmak istedim. Ancak şahsını tanımadığım, kendisini İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz'ın danışmanı olarak tanıtan, kongreyi sanki kendisi dizayn ediyormuş gibi tavırlar sergileyen bir vatandaşın katılımcı bazı misafirlerin isimlerini yazdırmamaya çalışması, parti içerisindeki demokrasinin yanlış yere gittiğinin belgesidir. Öyle ki Manisa'dan gelip Kula'daki kongreye karışmak, kim olursa olsun kimsenin haddine değildir. Yine söylüyorum, bilmiyorsan öğrenmek ayıp değil, bir bilene danış, en azından yapılan iş düzgün olsun.

  Ayrıca, genel başkan Meral Akşener; " iktidara iyilerle yola çıkıyoruz"  demesine karşı, bir danışmanın kendi düşüncesiyle daranış sergilemesini partinin il ve ilçe başkanlarının sorgulaması gerekiyor diye düşünüyorum.

Sayın 'B'ler.. buradan sizlere sesleniyorum. Bugünden itibaren ensenizdeyim... Her kim olursanız olun, oturduğunuz koltuklara sığınıp bir şeyler yapmaya kalkmayın... Ha bir de benim hakkımda öyle sosyal medyadan sallayıp yalan söyler gibi sağda solda konuşmayın. Ben belgesi olmayan hiçbir konuda söz açmam, konuşursam da belgesiz bir şeyi asla paylaşmam ve yazmam... Bu da böyle bilinmelidir.

  Ayrıca bugüne kadar samimiyetlere dayanarak eleştiride bulunmamam, bundan sonra da böyle olacak anlamına gelmiyor. Medya gücümüzü sorgulayan, işi düştüğünde bizden iyisi olmayan bazı şahsiyetlerin Cumhuriyet'in 100.yılında yapılacak olan oldukça önemli 2023 seçimlerinde attığı adımlara da dikkat etmesini öneririm. Demiştim ya; "ENSENİZDEYİM"

  Ayrıca bu yazıda konu aldığım muhalefet partisi temsilcisini değil, iktidar partisinin ilçe başkanlarını da bu konularda dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatmak isterim...

Sizlere bir örnek vererek bu yazımı noktalamak istiyorum.

Türk şair ve yazar, siyaset bilimcisi İsmet Özel bir konuşmasında şöyle demiştir;

Bir sinek ve bir politikacı arasındaki benzerlik nedir biliyor musunuz?

İkisini de gazeteyle öldürebilirsiniz....

Saygılarımlar... Yeni bir köşe  yazısı, yeni bir konuyla yeniden görüşmek dileğiyle...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar