Boş lafla torba dolmuyor
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

Boş lafla torba dolmuyor

02 Şubat 2023 - 10:42

Değerli okuyucularım, yeni bir köşe yazısı ile yeniden sizlerleyim. Bu köşe yazısında her ne kadar da eleştirilerin odağı olsa da birbirinden başarılı işlere imza atan Kula Devlet Hastanesi'nden bahsedeceğim.

 

  Bu yazıda ele aldıklarım bazı kesimler tarafından eleştirilecek olsa da Kula Devlet Hastanesi'nin zaman içerisindeki gelişimi, yeni açılan kadro sayısı ve mevcut kadrolarla yürütülen başarılı çalışmalarla ilgili sizlere bilgi vereceğim.

 

  Her şeyden önce yazının en başında Kula'mızın gururu, ağabeyimiz, hemşerimiz Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Göreve geldiği günden bu yana sadece spor branşında değil, Kula'nın ihtiyaç durumunda her anlamda desteğini Kula için göstermiş olan Bakanımız, yeni devlet hastanesinde de büyüklüğünü ve gücünü ortaya koyarak son teknoloji ile donatılan, Manisa'nın en büyük hastanelerinden birinin inşa edilmesine öncülük etti. Hastanenin yapılmasının yanı sıra, yapımından sonra eksik ekipmanlarla ilgili de desteğini asla ve asla esirgemeyen sayın bakanımız, verdiği destekle tomografi cihazının ihalesinin bu ay yapılmasını sağladı. İnşallah önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihalenin ardından Kula Devlet Hastane'miz tomografi cihazına da kavuşacak.

Tüm yazacaklarımdan önce sayın Bakanımız, kıymetli büyüğüm Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhur İttifakı Manisa Milletvekillerimize, İl Başkanlarımıza, İlçe Başkanlarımıza ve bu hastanenin yapılmasında emeği geçen tüm herkese teşekkür etmek istiyorum.

 

 

 

Ekipman konusunda tomografi cihazının ihalesi bakanıkızın desteğiyle bu ay yapılıyor

 

  Şimdi, öncelikle mevcut uzman hekim sayımızdan ve hastanede bir gün içerisinde bakılan hasta sayısından bahsedeceğim. Öncelikle 5 diş, 3 dahiliye, 2 göz, 1 çocuk hastalıkları, 1 ortopedi, 1 anestezi ve yeni atanan 1 kadın doğum hekimi ile birlikte hastanemizde toplam 270 personel aktif bir şekilde görev yapıyor.

 

  Günlük BİN HASTA muayene ediliyor

  Hastanede görev yapan hekiminden hemşiresine, temizlik personelinden güvenlik görevlisine kadar büyük bir özveri ile yürütülen sağlık çalışmaları kapsamında, hastanenin tüm birimlerinin toplamında bir günden yaklaşık 1000 hasta muayene ediliyor. Bu sayının 130-150 kadarı, bir günün mesai bitiminden diğer günü mesai başlangıcına kadar sadece acil serviste muayene edilen hasta sayısıdır. Yani bir gecede acil serviste 130-150 arasında vatandaş muayene ediliyor.

 

  Sadece bununla kalmayıp İzmir-Ankara D300 karayolu dolayısıyla meydana gelen trafik kazalarına da müdahale edilip gerektiği takdirde ileri tetkik ve tedavileri için başka ilçe ya da il merkezine sevk işlemi gerçekleştiriliyor.

 

  EKSİK EKİPMANLAR TEK TEK GİDERİLİYOR

  Ayrıca vatandaşlarımızın eleştirdiği bir diğer konu da yetersiz ekipmanlardır. Geçtiğimiz Haziran ayında yeni hizmet binasına taşınmasının ardından eksik ekipmanların giderilmesi için yoğun bir mücadele veriliyor. Buna şahidim. Ancak bu işler konuşmayla, eleştirmeyle olmuyor. Kimse kusura bakmasın. Hastanemizin başhekimliğini yürüten ve elini taşın altına koymaktan bir adım geri durmayan Op. Dr. Cansu Sarıgül hocamız, Kula Devlet Hastanesi ve Kula halkı için gerçekten ciddi bir mücadele veriyor. İhtiyaç durumunda hayırseverlerin kapısını çalmaktan geri durmamakla birlikte hastane ve vatandaşlar için gereken mücadeleyi verdiğine birçok kez şahitlik ettik. İnanıyorum ki Cansu hocamız zamanla bu mücadelenin karşılığını alacaktır ve Kula Devlet Hastanesi'nin eksikleri birer birer tamamlanacaktır.

 

  21 KADRO DAHA AÇILDI

  Öte yandan yeni atama dönemi dolayısıyla hastanemize 21 hekim kadrosu daha açıldı. Yine hizmet binasına taşınmasının ardından çekici bir yapısı ve teknolojik donanımı ile uzman hekimlerin tercih listelerinde üst sıralarda yer alan Kula için 21 hekim ataması daha yapılması bekleniyor. Bu branşlar ise şu şekilde yer alıyor;

Diş Tabibi, Eczacı, Tabip, Acil Teknisyeni, Aile Hekimi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrah, Göz, Dahiliye, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Radyoloji, Ruh Sağlığı Tıbbi Biyokimya ve Üroloji....

Bu branşlarda Diş Tabibi sayısı 5, Eczacı sayısı 2, Tabip sayısı 14, Anesteziyoloji ve Reanimasyon 2, Göz Hastalıkları sayısı 2, Dahiliye'ye 3 ve diğer branşlara da birer kadro açıldı.

  Bu kadrolara yakın sürede atama yapılması ve Kula'da bir tek eksik branş kalmayıncaya kadar mücadelenin sürdürülmesi dileğimle...

  Sağlıcakla kalın...

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar