CÜMBÜR CEMAAT SAHADALAR
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

CÜMBÜR CEMAAT SAHADALAR

09 Nisan 2018 - 10:08

Saygıdeğer Kulalı hemşerilerim, bildiğiniz üzere önümüzdeki yıl içerisinde yapılacak olan yerel seçim çalışmaları siyasi partiler tarafından şimdiden başlatıldı ve herkes kollarını başarı için sıvadı. Bu yazımda da geçtiğimiz günlerde Kula’da toplantı ve bir dizi ziyarette bulunan Ak Parti Manisa İl Başkanı ve beraberindekilerin çalışmalarında gözlemlediğim düşüncelerimi sizlere aktaracağım.

Biz gazeteciler olarak, hiçbir taraf gözetmeksiniz siyasi parti temsilcileri ve yöneticilerinin çalışmalarını en yakından takip edip sizlere aktarmak bizim görevimizdir. Bu nedenle gerek Kula’da gerekse Manisa’da yapılan çalışmaları en ince ayrıntısına kadar gözlemleyip, değerlendiriyoruz. Bu yazımda da geçtiğimiz günlerde Kula’da toplanan Ak Partili başkanlar ve yöneticilerin çalışmalarında gözlemlediklerimi sizlere aktaracağım.

İlk olarak Manisa’da yapılan siyasal çalışmaları göz önünde bulundurduğumuzda, Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli başkanlığa geldikten sonra yapılan çalışmaların Manisa siyasi tarihinde ilk sıralara kadar yükseldiğini söyleyebilirim. Ak Parti İl Başkanlığı olarak aylık düzenledikleri toplantıları, her ay farklı ilçelerde düzenleyerek, sadece toplantı değil, bir dizi ziyaretlerde de bulunarak çalışmalarını daha da anlamlı hale getiren Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli ve yönetimini kutlamak gerekiyor. Aylık olarak düzenledikleri toplantıları Manisa İl Başkanlığında düzenleyerek toplantıdan sonra standart düzeyde çalışmalara devam etmek yerine, her ay farklı ilçede teşkilatta toplantıyı gerçekleştirdikten sonra, bütün yönetim olarak sahaya inen başkan Mersinli’nin, 2019 seçimlerinde şimdiden başarı göstereceğini görmek inanın hiç zor değil.

 

ÇOCUKLA ÇOCUK, DEDEYLE DEDE OLAN BİR TEŞKİLAT  

Bu ay toplantısını da Ak Parti Kula İlçe Başkanlığında düzenleyen Mersinli, 17 ilçe başkanı, gençlik kolları başkanları, kadın kolları başkanları, teşkilat başkanları, yöneticileri, üyeleri vs. partide görev yapan her birey ile Kula’ya çıkartma yaparak, seçim çalışmalarına diğer siyasi partilere oranla resmen önde başlıyor. Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık’ın şahane misafirperverliği ile başlayan serüvende, aylık toplantının gerçekleştirilmesinin ardından esnaf ziyaretleri ile devam etti. Esnaf ziyaretleri esnasında gözlemlediklerim ise şu şekilde;

Toplantının gerçekleştirilmesinin arından sahaya inen bütün parti teşkilatı ile Kula sokaklarında hizmet yağmuru yağdı resmen. Açık bulduğu her dükkanı ziyaret ederek Kulalı vatandaşların istek ve arzularını dinleyen başkan Mersinli ve beraberindekiler, vatandaşların istek ve sorunlarını not etmek yerine, hemen o anda çözüme kavuşturmak için çabalaması da, hizmet etmeye aşık bir başkan ve teşkilat olduğunu gözler önüne seriyor. He bide bu çalışmalar sadece esnaflara yönelik olarak da değildi.  Başkan Mersinli ve beraberindekiler ahtapotun kollarını ayırarak hareket etmesi gibi, parçalar halinde bütün Kulalılara hitap ettiler. Yolda gördüğü çocukla çocuk, elinde bastonla yürüyen köylü amcayla köylü, torunuyla el ele gezen dedeyle dede olan bir teşkilattan bahsediyorum. Asıl amaçlarının başkanlık, liderlik olmadığı, koltuk sevdalısı gibi değil de, vatandaşın içinden birileriymiş gibi seçim çalışmaları yürüten hizmet sevdalıları…  İyi bakın bu adamlara, daha önceki teşkilat mensuplarına oranla daha aktif çalışarak GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORLAR…

 

2019 ZAFERİNE ŞİMDİDEN HAZIR OLUN

Teşkilatta yapılan toplantı sonrası gerçekleştirilen esnaf ziyaretleri sırasında Kulalı bir vatandaş ile Ak Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık arasında geçen bir diyaloğa şahit oldum. Başkan Mersinli’nin ‘ Nasılsın amcam, nasıl gidiyor hayat, var mı bizden bir isteğin bir arzun?” sorusuna karşılık yaşlı amca da ‘ Yok be oğlum, devletimizin bize sunduğu imkânlardan daha fazlasını istemek yüzsüzlük olur, sizler sağ olun, gereken neyse Ahmet başkanım yapıyor zaten. Bir sıkıntımız olduğu zaman anında yardımımıza koşuyor sağ olsun.” cevabını verdi.

Bu tür diyaloglar he zaman için bir siyasetçinin duymak istediği sözlerdir. Ama şöyle de bir durum var ki, bu sözleri duyduktan sonra kendisini reklam etmek için her platformda dile getirmek de, hizmet etmek için değil, kendini reklam etmek için çalıştığının bir göstergesidir. O günden bu yana sürekli olarak sosyal medya hesaplarını takip ediyorum ve ne başkan Mersinli ne de başkan Palabıyık,  ziyaretler esnasında yaptıkları ilgi ve hoşgörü dolu hiçbir diyaloğu reklam etmek adına paylaşımda bulunmadı.

Bu durumda benim düşüncem de, kendi egolarını tatmin etmek için değil, ciddi anlamda hizmet etmek için çabalayan bu başkanların üstün başarılara ulaşması an meselesi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin çalışmalarını yakından takip ederek nabız yoklamaya devam edeceğim.

Saygılarımla…

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • alperen
    5 yıl önce
    Biz gazeteciler olarak, hiçbir taraf gözetmeksiniz siyasi parti temsilcileri ve yöneticilerinin çalışmalarını en yakından takip edip sizlere aktarmak bizim görevimizdir. cokk komikkk

Son Yazılar