EK GÜNDEMDE KIYAK OYLAMASI
Reklam
Reklam
  • Reklam
Hasan YİĞEN

Hasan YİĞEN

EK GÜNDEMDE KIYAK OYLAMASI

09 Kasım 2020 - 10:18

Değerli okuyucularım

Biliyorsunuz ki sosyal medya hesabımdan paylaştığım bir paylaşımda, AK Partili belediye meclis üyesinin kızı ve makam şoförlerine geçilen kıyak ile ilgili yazmıştım. Şimdi bu konuyu biraz açmak ve birkaç soru sormak istiyorum.

Kula Belediyesinde sözleşmeli personel alımı ile ilgili gündem maddesinin, meclise gündem dışı getirilmesi ne kadar doğru ya da ne kadar etik bilinmez, bunun takdiri Kula halkının.

Baştan söyleyeyim işe alınan arkadaşlar ile hiç bir sorunum yok.

Gelelim konuya. Cumhur İttifakı Kula Belediye Başkanının bir önceki meclis gündem dışı bir madde getirilmek istediği konusunda söylenti çıkmıştı ki, bu olay hemen yayıldı. Bazı personellerin sözleşmeli personel olarak istihdam edilmesiydi. Bunun üzerine MHP grup toplantısı yaptı. MHP grup toplantısına belediye başkanının katılmadığını da biliyorum.

Daha sonra yapılan grup toplantısında aldığımız duyumlarda gündem dışı bir madde gelirse ret oyu verileceği konusunda karar alındı. Tabi ki bu aynı olay AK Parti cephesinde de var. Bu yüzden meclis gündemine getirilmedi.

KIYAK MI GEÇİLDİ?

Gelelim asıl konuya. Kasım ayı meclis toplantısında Cumhur İttifakı Belediye Başkanı geçen ay getirmediği  sözleşmeli personel alımı maddesini Kasım ayı toplantısında 5 kişi olarak meclise sundu. Meclis üyelerinin bazılarının ret vereceğini bilen başkan, AK Partili üyelerin oyunu alabilmek için AK Partili Belediye Meclis üyesi İsmail Canseven’in kızını da 5 kişilik listeye alarak Meclis üyesi İsmail Canseven’e kıyak geçmiş oldu. Bunun üzerine gündem dışı maddeye gelindiğinde, MHP Grup Başkan vekili İbrahim Kilimci’nin 15 dakika meclise ara verilmesinin ve görüşmeler yapılmasının istemesi üzerine, Belediye Başkanı tarafından reddedildi ve oylamaya geçildi, işte olan da burada oldu.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi İsmail Canseven’in kızına kıyak geçildiğinden dolayı Ak Partili 4 Meclis Üyesi Mustafa Sümen, Nedim Güner, Nejat Gülmez ve kıyak geçilen İsmail Canseven ‘Evet’ oyu kullandı. İYİ Parti grubunda ise Yakup Yılmaz ‘Evet’ oyu kullanırken, Apdullah Ergin ret oyu kullandı. CHP meclis üyesi Ramazan Kılınç ise ‘Evet’ oyu kullandı.

GELELİM MHP'YE

Geçen ay yapılan grup toplantısında gündem dışı gelen maddeleri ret oyu verilmesi konusunda alınan karar doğrultusunda, gündem dışı gelen maddeye bazı MHP'li belediye meclis üyeleri ‘Evet’ oyu kullanması ve 4 MHP'li Belediye Meclis üyesinin RET oyu vermesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Gündem dışı madde, yapılan oylamayla, oy birliği ile değil oy çokluğu ile geçmesi, bazı Belediye Meclis Üyelerinin RET vermesi, “bütün partilerin içinde neler döndü?”  “Kimler kimlere kıyak geçti?” “Kimler belediyede yetkili?”  “Cumhur ittifakı belediye başkanı ile Cumhur ittifakı ilçe başkanları arasında soğukluk mu var?” sorularını gündeme getirmiş oldu.

Meclis toplantısında oy çokluğu ile geçen maddeden sonra sözleşmeli olarak istihdam edilen 5 kişinin 2’si Belediye Başkanı makam şoförü olarak bilindiği ve makam aracını kullandığı, bir kişinin de AK Partili Belediye Meclisinde kızı olması ‘Kıyak mı geçildi? sorusuna cevap niteliğinde oldu.

Şimdi ilk olarak, MHP ilçe başkanı Nazım Baytok’un  tavrı ne olacak? Grup toplantısında gündem dışı maddelere RET oyu verilmesi hususunda karar alınmasına rağmen ‘Evet’ oyu verilmesi nasıl bir tepki yaratacak?

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, yazımda belirttiğim gibi “AK Partili Belediye Meclis Üyesine KIYAK mı geçildi?” sorusuna ne cevap verecek?

İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Yurt’unda 1 meclis üyesi ret verirken, bir meclis üyesinin evet oyu kullanması konusunda “İYİ Parti içerisinde çatlak sesler mi var?” sorusuna cevabı ne olacak.

Öte yandan sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin maaşının yüzde 80 oranında artacağı gelen  dedikodular arasında.

Amacımız kimseyi yargılamak ya da töhmet altında bırakmak değil.  Şeffaf belediyeciliğin olmaması,

Kula Belediyesi’nin internet sitesine girdiğinizde (şu anda daha yazılmamış olabilir ) belediye meclis toplantısında alınan kararları görebilirsiniz. Gazetecilik anlayışımıza göre halkımıza olan bitenleri, kapalı kapılar ardında yapılanları tarafsızca bilgilendirmek asli görevimizdir.

ABD'Lİ YAYINCI WİLLİAM RANDOLPH HEARST DEDİĞİ GİBİ; “GAZETECİLİK BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDENİ YAZMAKTIR, GERİSİ HALKLA İLİŞKİLERDİR.”

Yazıma son verirken şu sözü hatırlatmak isterim. “KIYAKÇILIGIN SONU AYAKCILIKTIR”

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar