Görülebilecek En Çalışkan Başkan
Reklam
Reklam
  • Reklam
Kurşun Kalem

Kurşun Kalem

Görülebilecek En Çalışkan Başkan

09 Nisan 2018 - 10:07

Saygıdeğer Kula'lı hemşerilerim, bir kose yazısında daha sizlerle beraberiz. Sizlere ilk başta söz verdiğim üzere Kula ve Kula'lının menfaati için köşe yazılarımı yazmaya devam ediyorum. Bu yazım da da bahsedeceğim ilk konuda, gözlemlediğim kadarıyla üyelerinin menfaati için gecesini gündüzüne katan bir başkandan bahsedeceğim. Yakından takip edenler bilir aslında ama bilmeyenler için bu başarı performansını gun yüzüne çıkarmak istedim.

 

Kula'da geçimini küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıktan sağlayan bir sürü hemşerimiz var. Tabi bu hemşerilerimize destek olan bir de Süt Üreticileri Birliği var.

Kula Süt Üreticileri Birliği'nin başında da gözlemlediğim kadarıyla görüp görebileceğiniz oldukça çalışkan bir başkan var. Adı Harun Uysal. Kendisi de üyeleri gibi geçimini yemcilik ve hayvancılık| yaparak sağlayan bir esnaf. Haliyle başkan olduğunda yaptığı ilk açıklamada olduğu gibi, üreticilerin ve üyelerinin halinden em iyi başkan olarak nitelendirilebilir. Başkanlığa geldiği gündem bu yana yaptığı çalışmalarla üreticilerin yüzünü her zaman güldüren başkan Uysal, son zamanlarda yaptığı çalışmalar ile Manisa tarihinde adeta devrime imza atıyor. Hükümetin de destekleriyle yaptığı üretici destekleme çalışmaları kapsamında, son olarak yaptığı proje ile üreticilerine düve dağıtımı desteğinde gösterdiği  başarılı performans ile üretimleri tarafından takdirle karşılanan bu başkanın gayretleri ciddi anlamda takdir gerektiriyor. Gece gündüz demeden her kesimden üreticiye ulaşmak için yönetimi ile birlikte  mahalle mahalle, ev ev gezen başkan Uysal, ilk etap düve dağıtımı projesinin devamı olarak ikinci etapta da üyelerinin başvurularını almaya devam ediyor. Her bir üreticisinin helal rızık kazanması için, kendi menfaatini gözetmeksizin gösterdiği çalışmalar, gerçekten takdire şayan.

 

Durum böyle olunca da üreticisi ile 7/24 iç içe ilan başkan Uysal'ın, üreticisinin menfaati için gecesini gündüzüne katarak çalışmasının karşılığı olarak, üreticilerinden aldığı güven ile daha nice işler başarabileceğini görmemek elde değil. Bu denli başarıları ve çalışkanlığı ile projelerini sürdüren Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal'ın başarılarından dolayı tebrik ediyor, yapacak olduğu çalışmalarda her zaman destekçisi olduğumu ifade etmek istiyorum.

 

SAHADA ALIN TERİ BIRAKMAKTIR; GAZETECİLİK

Saygıdeğer okurlarım, yazımın ikinci kısmında da masabaşı ve klavye gazeteciliği yaparak, sahada alin teri bırakan meslektaşlarımı karalamaya çalışan ve emek hırsızlığı yapan bir kesimden bahsedeceğim.

Gazetecilik mesleğine yıllarını vermiş birisi olarak, son zamanlarda Kula'da ortaya çıkan klavye gazetecileri ile aynı mesleği yapıyor olmak bir yandan üzerken, diğer yandan da emeğimizin karşılığı bu şekilde almamız hevesimizi kaçırmıyor değil. Gazetecilik mesleği kutsal bir meslek olduğu kadar, emek isteyen ve düşmanının çok olduğu bir meslektir. Mesleğin zorluğunu yapmayan bilemez. En doğru haberi servis etmek için yağmur çamur demeden sahada haber peşinde koşmanın  karşılığı olarak, meslektaşlarımızın emek hırsızlığı ve klavye haberciliği yapmaları da bizi en derinlerden yaralayan unsurlardan birisidir.

 

Eline bir fotoğraf makinası alarak, üç beş kare biçimsiz fotoğrafların üzerine aralarına virgül koyarak yayınlanan yazıların bir gram haber değeri yok beyler. Yaptıkları haberlerde bir gram haber değeri, bakış açısı ve kurgulama olmayan, amacı sadece emek harcayan gazetecileri karalamak olanların yaptıkları meslek gazetecilik değil, sosyal medya fareliğidir.

Hadi bırakın haber yazmayı ya da fotoğraf çekmeyi, yeri geliyor vatandaştan aldığı fotoğraflarla hiçbir araştırma yapmadan yeteriz bilgilerle masa başından kendileri gibi olan kitleye hitap eden beyler, yaptığınız meslek gazetecilik değil, düpedüz EMEK HIRSIZLIĞIDIR.

 

Fakat mesleğimizin içinde bu tür rakiplerimizin olması bize daha çok güven sağlıyor. Her platformda her kesime hitap eden gazetecilik anlayışıyla yaptığımızı haberleri takip eden saygıdeğer okurlara teşekkür ederim. Yaz sezonunda Kula Haber Gazetesi ile ortaklaşa yapacağımız projeler için çalışmalarımız devam ediyor. Bizimde tek amacımız içi boş haberler yapmak değil, Kula ve Kula'lının menfaati içinyapılan çalışmaları en yakından takip edip, bizde düşen her görevi yerine getirmektir. Çok yakında bu farkı bizlerle göreceksiniz, takipte kalın...

Saygılarımla.. ..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar