MÇGD’nin kurucu başkanı Duyar, 2. Kez başkan seçildi
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MÇGD'nin kurucu başkanı Duyar, 2. Kez başkan seçildi

Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurul toplantısında, kurucu başkan Turgay Duyar, yeniden seçilerek güven tazeledi.

05 Eylül 2021 - 15:46
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Geçtiğimiz genel kurulu Manisa merkezde yapılan Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği 2'nci Olağan Genel Kurul toplantısı bu kez Soma ilçesinde gerçekleştirildi.

Soma’dan Bahar Övümlü ve Arefe Günet ile Turgutlu’dan  Erkan Şimşek’i yer aldığı Divan Başkanlığında gerçekleştirilen genel kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Genel kurulda konuşan dernek başkanı Turgay Duyar, derneğin 10 Nisan 2019 tarihinde Manisa il genelindeki tüm gazetecileri bir çatı altına toplamak amacıyla kurulduğunu belirterek, o günden bugüne kadar bir çok sosyo-kültürel projenin yanı sıra mesleki projelere de imza attıklarını vurguladı.

İlk olarak Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivaline Manisa’nın ilk yerel gazetesinin mesir haberlerinden derledikleri ‘Dünden Bugüne Basında Mesir’ isimli sergiyle katıldıklarını kaydeden başkan Duyar, “Ardından çağın gereklerine ayak uydurmak amacıyla basın sektöründe çalışan gazetecilerin belgelendirilmelerine yönelik çalışmalara başladık. Meslektaşlarımız zaman içersinde gerekli eğitim ve sınavlara girdikten sonra belgelerini almaya hak kazanacaklar. Derneğimiz adeta eğitim yuvası, tüzüğümüze uygun olarak eğitim amaçlı çalışmalar kapsamında, dernek binamızın Şehzadeler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılacak kurslara tahsis edilmesini sağladık. Yaptığımız çalışma neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehzadeler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği protokolünü imzaladık ve hayata geçirdik. Protokol kapsamında dernek binamızda 12 arkadaşımıza İşkur destekli 'Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım' kursu verdik." Diye konuştu.

-“Kısa zamanda çok işler başardık”

Derneğimizin talebi ile Şehzadeler Kaymakamlığı  ve Manisa Valiliği AB Bürosu ile ortaklaşa olarak tüm STK’lara yönelik gerçekleştirilen proje yazma eğitimi verildiğini kaydeden başkan Duyar, dernek olarak yazdıkları AB projesinin pandemi nedeniyle iptal edildiğini söyledi. 

Manisa’da meslek lisesinde gazetecilik bölümü açılmasına yönelik çalışma başlatarak, Manisa’nın Radyo-Televizyon alanı olan 30’uncu İl olmasına katkı sağladıklarını ifade eden başkan Duyar, “Türkiye genelinde 49 adet okulumuzda bu bölüm mevcuttu, Manisa Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (eski adıyla Manisa Ticaret Lisesi), bu alan açılan 50.’nci meslek lisesi oldu ve il öğrencilerini yetiştirmeye başladı.” dedi.

                2020 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı'na sundukları 'Manisa il genelinde gazetecilere yönelik, insansız hava aracı pilot lisansı eğitimi' projesinin uygulamasının tamamlandığını belirten Turgay Duyar, "Manisa'nın 17 ilçesinde yerel ve ulusal basında faaliyet gösteren toplamda 60 gazeteci ve kamu kurumlarının basın bölümlerinde çalışan arkadaşlarımız eğitimden faydalandı. Yeni projelerimiz hız kesmeden devam edecek." dedi.

                Başkan Duyar'ın konuşması sonrasında, faaliyet, denetim raporu ve tahmini bütçe okunarak oybirliğiyle kabul edildi.

                Tek liste halinde gidilen seçimlerde derneğin yönetim kuruluna Turgay Duyar, Soner Övümlü, Hasan Yiğen, Erkan Şimşek, Kamil Tekmen, Kadir Arslan ve Barış Can Coşkun seçildi.

                Yapılan kongre sonrasında Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği'nin yeni yönetimi Turgutlu Gamalı Köftecisi'nde toplanarak görev dağılımını gerçekleştirdi. Dernek Başkanlığına Turgay Duyar, başkan yardımcılıklarına ise Soma ilçesinden Soner Övümlü, Yunusemre ilçesinden Barış Can Coşkun getirildi.

                Dernek Başkanı Turgay Duyar, desteklerinden dolayı Gamalı Köftecisi işletmecisi Şevki Atman'a, Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi ve imzasının bulunduğu tablo hediye etti.

2021/09/2021-09-05-15-47-17.jpg
2021/09/2021-09-05-15-47-19.jpg
2021/09/2021-09-05-15-47-21.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Partili Hancı’dan mevcut ve eski başkanlara ziyaret
İYİ Partili Hancı’dan mevcut ve eski başkanlara ziyaret
Cemar Cumhur İttifakı’na tam destek için miting alanındaydı
Cemar Cumhur İttifakı’na tam destek için miting alanındaydı