Ufak atında civcivler yesin…
Reklam
Reklam
  • Reklam
Kurşun Kalem

Kurşun Kalem

Ufak atında civcivler yesin…

13 Ağustos 2018 - 11:57

Saygıdeğer Kulalı hemşerilerim, sevgili okurlarım. Biraz aradan sonra yine sizlerle birlikteyim. 24 Haziran seçimlerinin geride kalmasının ardından partilerin yürüttüğü çalışmaları takip etmekle meşguldüm.

Her seçim sürecinde olduğu gibi, bu seçimde de genel seçim geride kalarak, gözler 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi. Siyasi partilerde kimlerin aday olacağı konusu ile ilgili, genel merkezler ile temaslar da aralıksız sürerken, Kulalı vatandaşlarda Kula Belediye Başkanlığına kimlerin aday olacağı konusunda neredeyse her yerde konuşmaya başladı bile.

Yerel seçimler ile ilgili tam olarak nabız yoklayamadım henüz. Tam olarak araştırma yapıp, sizlere fikrimi ve düşüncelerimi aktarmam konusunda daha erken olduğunun farkındayım.

Ama geçtiğimiz günlerde karşılaştığım ve bir türlü sonuca varamadığım birkaç konudan bahsetmek istiyorum sizlere.

 

24 Haziran tarihinde yapılan yeni sistem Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri genel seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi ile kurulan Cumhur İttifakına, Milliyetçi Hareket Partili bir belediye başkanı olarak, mevcut belediye Başkanı Hüseyin Tosun, hiç çalışmadı denilecek kadar az çalıştı. Bu benim gözlemim tabii ki.

Seçime birkaç gün kala, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, yönetimleri ve partililer ile, sahaya hiç çıkmadı demesinler diye birkaç ilçe gezen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yerel seçim çalışmalarına erken başladı desek yeridir.

Hadi, erken başlamayı da geçtim de, yalan yanlış propagandalar, daha yerel seçimin tarihi tam belli değilken gündeme gelmeye başladı.

Hiç uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü, sabahın erken saatlerinde vatandaşların koşuşturması arasında gözüme bir iki genç arkadaş takıldı. Bu genç arkadaşlar, belediye basın biriminde çalışan genç arkadaşlardı, çok geçmeden fark ettim ki gazete dağıtıyorlar.

Belediyeye ait bir gazete sandım ilk önce, araştırmacı kişiliğim gereği, ne olup bittiğini takip etmek amacıyla bir tane gazete istedim arkadaşlardan.. Ama elime ulaşan gazete Kula Belediyesine ait bir gazete değildi. Akşam gazetesinin, Ege eki idi…

Şaşkınlıkla gazetenin orasına burasına göz gezdirirken, önüme birden Kula Belediyesine ait gazete de geldi.

Her iki gazete arasında da hiçbir fark yoktu. Başlığından haber içeriğine kadar, noktasından virgülüne kadar bire bir aynı haber… Dev bir başlık “KULA HALKI'NIN %81'İ BAŞKAN TOSUN'DAN MEMNUN”

Başlığı okuduktan sonra, çevremde bulunan halktan ‘ Yahu bırakın bu yalanları, bugüne kadar kim yüzde 81 oy almış’, ‘ Bu yüzde 81’i kim belirlemiş, niye bize hiç sorulmuyor’ tarzından serzenişler yükseldi.

Eeee vatandaş haklı tabii ki, 34 bin 703 seçmenin bulunduğu Kula’mızda, 5 bin 853 vatandaş ile anket yaptığını belirten bir firma, yüzde 81 oy oranını çıkarmış.

Peki anketler nerede yapıldı ?

60 mahalle yazıyor ama, yaptığım araştırmaya göre hiçbir mahalleye anket için giden olmamış, vallahi hayret…

Yahu beyler, bayanlar… Ufak atın da civcivlerde yesin. Bu kadar da reklam yapmak için haber yaptırdığınızı belli etmeyin.

 

“BU BİR İLANDIR”

Saygıdeğer Kulalı hemşerilerim, sevgili okurlarım. Aynı konu ile ilgili gözüme takılan bir konu hakkında da sizlere düşüncelerimi kısa bir şekilde aktarayım…

Akşam gazetesinin Ege ekinde kocaman puntolarla yazılan “KULA HALKI'NIN %81'İ BAŞKAN TOSUN'DAN MEMNUN” başlıklı haberi incelerken ufak bir detayı fark ettiniz mi bilmiyorum. Ama ben fark ettim ve sizlere aktarmak istedim.

Kocaman puntolarla yazılan haberin bir köşesinde bir ibare var. Bu ibarede “BU BİR İLANDIR” yazıyor.

Hadi kendinizi reklam yapmak için firma tutup, gazeteye reklam ediyorsunuz kendinizi de, bari rezil etmeyin kendinizi. Bu bir ilandır ne demek ya?

Resmen kendinizi reklam etmek amacıyla yaptırılmış bir menfaat anketi, reklam gazetesi haline bürünmüş….

 

Konu ile ilgili daha fazla detay yok mu? Var. Olmaz olur mu ?

Ama daha fazla detaya girip, ortalığı durduk yere karıştırmaya gerek yok. Sonuçta yerel seçimlerin tarihi bile belli değil. Siyasi partiler reklam çalışmalarına bile başlamadı. Üstelik kimlerin aday olacağı da belli değil ama, Kula Belediyesi ne yapsın, kendini reklam etmeyi hobi haline getirmiş…

 

Her yazımda olduğu gibi bu yazımın ardından da, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un yakın çevresi ve Tosun’u savunan bazı kesimdeki halkımız, bu yazıya tepki gösterecek, hatta ağır hakaretlerde dahi bulunacağından eminim. Ben her kesimden vatandaşın görüşlerine açığım ve saygım sonsuzdur.

Ama kusura bakmayın da gerçeklerde biraz acıtır. Eleştiri tarzındaki bu yazımın ardından sinirlenip küplere binmenize ve olur olmadık yorumlar yapıp insanlar ile ters düşmenize gerek yok.. az önce dediğim gibi.. GERÇEKLER BAZEN ACITIR…

 

2019 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçim ile ilgili, tarih ve adaylar belli olunca, her zaman olduğu gibi yine siyasi partilerin seçim çalışmalarını en yakından takip edeceğim. Şimdilik sağlıcakla kalın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar