BU GURUR HEPİMİZİN
Reklam
Reklam
  • Reklam
Kurşun Kalem

Kurşun Kalem

BU GURUR HEPİMİZİN

19 Mart 2018 - 17:33

Türkiye Voleybol Federasyonu Efeler liginde, Efeler diyarı Manisa’mızı, Kula’mızı temsil eden Jeopark Kula Belediyes-por’umuz, henüz efeler liginde ilk yılı olmasına ve Efeler Ligi tecrübesizliğine rağmen, Kulalı hemşerilerimin, yani sizlerin büyük destekleriyle Efeler Liginde kalmasını bildi.

Yazımın henüz başlarındayken takımın kurulduğu günlere kadar gitmeyi çok isterim, ama bir o kadar da bu köşe yazısı-nın bir birilerini eleştirmek için yazılmış olmasının algılanmasını istemem. O nedenle çok fazla eskiye gitmeden, takımı-mızın Efeler Ligi’ne yükselme serüvenine uzanalım.

Jeopark Kula Belediyespor takımımızın TVF 1.Liginde mücadele ederken ki başarılarını, takımı yakından takip edenler çok iyi bilir. O zamanlar Kula’daki futbol takımlarına yaklaşımları gibi “Bu takımdan birşey olmaz” diyenleri tenzi ederek yazıma devam ediyorum.

Takıma destek veren ve takımın başarısı için gecesini gündüzüne katan yöneticileri, oyuncuları ve vatandaşlarımızın destekleriyle başarı üstüne başarı ekleyerek Efeler Ligi’nde Manisa’mızı temsil etme hakkı kazanan takımımız, yine Ku-la’lı hemşerilerimizin destekleriyle Efeler Ligi’nde Kula’nın ve Manisa’nın yüzünü kara çıkarmadı. Efeler Ligi’nde henüz ilk yılı olmasına rağmen, bir takımının bu denli başarısı Türkiye spor gündemine dahi oturdu. Her ne kadar ligin ilk yarı-sında maçları kendi sahamızda, seyircimizin önünde oynayamasakta, takımın başarısıyla bütünleşen lig serüveninin ikin-ci yarısında Kulalıların büyük desteğiyle ligde kalma başarısı Kula adına kazanılmış oldu.

 

AMAÇ KULA’NIN TANITILMASI VE

GELİŞTİRİLMESİ İSE, KULALI

VATANDAŞLAR TEK BÜTÜN OLUR

Bunu her zaman siyasetçiler söylerdi. Her partiden her siyasetçi aynı şeyi söylemesine rağmen, arada siyaset olunca bu sözler hiç bir zaman yerine getirilmedi maalesef. Ama görüyoruz ki, siyasetçisinden tutun da, esnaf, öğretmen, öğrenci vs. vs. her kesimden Kula’lı vatandaşlar, Efeler Ligi’nde başarı destanı yaratan takımımıza destek olarak lige tutunması-na bir nebze de olsa katkı sağladı. Tabi bu başarı sadece seyirci desteğiyle oldu demiyorum.

Bu başarıda en çok pay, takımın antrenörü, oyuncuların deyimiyle “Voleybol’un Üstadı” olan Mustafa Çayır hocamızın, Kulüp Başkanı Vedat Yılmaz’ın, yöneticiler ve oyuncuların da katkısıyla bu başarı öyküsü oluştu. Lig henüz başlamamış-ken yapılan idmanlarda oyuncuların ne kadar hırslı ve istekli olduklarını gördüğümde, “Bu sene Kula sporla yıkılacak” demiştim. Şimdi ben de haklı çıkmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum desem azdır.

Lige adapte olmuş bir takım, ikinci yarısı seyircisi önünde geçen bir lig serüveni Jeopark Kula Belediyespor, ligin ikinci yarısında seyircisi önünde maçlara çıkmaya başladığı andan itibaren, lige olan bağlılığı ve inancı bir o kadar arttı. Tribünle-ri tıklım tıklım dolduran seyircisinin önünde kazandığı galibiyetleri yüzlerce Kulalı vatandaş ile kutlayan takım, yeri geldi-ğinde seyircisi önünde kaybettiği maçlarda da yine seyircisinin desteğiyle ayakta kalmasını bildi. Her maçta gördüm ki, Kula’nın birlik beraberliği var oldukça, Kula’nın ve Kulalının SIRTI YERE GELMEZ...

Son olarak lig serüveninin ardından Afyon’da düzenlenen Baraj Etabındaki maçlarda da sağladığı başarılarla ligte kalma hakkı kazanan takım, Kula’lı vatandaşlara bir kez daha gurur yaşattı. Takımımızın bu büyük başarısı ve Kulalıların büyük desteği için, emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.

 

YENİ SEZON, YENİ SALONDA

Jeopark Kula Belediyespor’umuzun Efeler Ligi’ne yükselmesinin ardından başlatılan çalışmalarda da yavaş yavaş sonuna geliniyor. Kula Kaymakamlığı ve Ak Parti Kula İlçe Başkanlığı’nın girişimiyle, Kulalı hemşerimiz Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ağabeyimizin de büyük emek ve destekleriyle başlatılan spor kompleksi de, gelecek sezonda başarılarını Kulalı vatandaşların desteğiyle çıkarmak isteyen takımımıza hediye edilecek. Çalışmaları hızla süren ve yetkililer tarafından sürekli kontrol altında tutulan spor kompleksi, Kula’da spor branşında sağlayacağı büyük kaza-nımların yanı sıra, Jeopark Kula Belediyespor’a da büyük katkı sağlayacağını umuyoruz...

Yani demem o ki saygıdeğer hemşerilerim, biz sadece sporda değil, her alanda bir bütün olarak kalmaya devam ettikçe, kazanan taraf her zaman biz olacağız. Anlamsız şekilde birbirimize muhale-fet olmak yerine, hep birlikte bir bütün ola-rak geleceğimiz için yapılan çalışmalara katkı sağlarsak, bugüne kadar Kula’ da yaşanan hiçbir sorunun bir daha yaşan-mayacağını düşünüyorum.

Tabii ki Jeopark Kula Belediyespor’un başarı öyküsü bu kadar değil, ama fazla da dallandırıp budaklandırmaya hiç gerek yok. BU GURUR HEPİMİZİN...

Takımın bu başarısına katkısı olan yöneticilerimize ve seyircilerimize, emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranla-rımı sunuyorum...

Gelecek sezonda görüşmek üzere...

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • kıyı
    6 yıl önce
    Ak Parti Kula İlçe Başkanlığı’nın girişimiyle, bu nedir yavv bu nedir? bu kadarda olmazki...

Son Yazılar