"Bayrama özel hizmet"
Reklam
Reklam
  • Reklam
Kurşun Kalem

Kurşun Kalem

"Bayrama özel hizmet"

27 Ağustos 2018 - 22:44

Saygıdeğer Kulalı hemşerilerim, sevgili okurlarım. Mübarek kurban bayramını geride bırakırken, her kurbanda karşılaştığımız üzücü bir durumdan bahsetmek için kalemimi elime aldım. Çok fazla uzun uzadıya konuyu uzatıp sizleri de yormak istemem. O yüzden hemen konuya giriş yapıyorum.

 

Her kurbanda olduğu gibi, bu yıl da kurban bayramını Kula’daki akrabalarımız ve sevdiklerimiz ile birlikte geçirmek için, arife gününden hazırlıklara başladık. Kula sokaklarındaki bayram telaşı her ne kadar eskisi gibi olmasa da, Kula’dan göç etmiş hemşerilerimizin Kula’ya gelişi ile, Kula’mızın nüfusu yarı yarıya artıyor diyebilirim. Memleketine sadık, fakat yaşam koşulları yüzünden dışarıda yaşamak mecburiyetinde olan vatandaşlarımız, yine bu kurban bayramında da Kula’ya akın ettiler. Kula Belediyesinin her kurban bayramında olduğu gibi, bu bayramda da Kulalılara ve misafirlerine büyük sürprizi vardı tabii ki. Neydi diye soracak olursanız, sizlerde aynı durumu yaşamış olmalısınız ki, daha bayramın birinci günü öğle saatlerine varmadan, karataş mevkiinden sular kesilmeye başladı. Vakit öğleyi geçtiği andan itibaren Kula’nın meşhur hastane caddesinde bile sular akmıyordu.

 

Açıkça söylemek gerekirse, Kula Belediyesinin her bayram uyguladığı bu hizmetten oldukça memnun kalıyoruz.

Sanırım Kula Belediyesi yetkilileri böyle sanıyor.  Öyle sanıyr ki, her kurban bayramında bu tarifeyi uygulamaktan hiç vazgeçmiyor. Vallahi TEBRİKLER KULA BELEDİYESİ…

 

Yazımda daha fazla eleştiriye girip, siz değerli okuyucularımın vaktini çalmka istemiyorum. Bu kısacık yazı umarım yeterli olacaktır…

 

Her yazımın sonunda olduğu gibi bu yazımın sonunda da tavsiyelerimi belirtmek isterim… Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve adamlarının, belediye başkanlığını kazanmadan önceki karşılaşılan bu durum hakkında, olayı büyütüp ortalığı karıştırdıklarını çok iyi biliyorum ve asla unutmamam.

Bu yazdıklarım sadece Hüseyin Tosun için değil, geçmiş dönem belediye başkanları zamanında da yaşanan polemik için bir tavsiye olarak görünebilir.

 

Değerli okuyucularım, biliyoruz, su depolarının alt yapısı, fazla su tüketimine karşı yetersiz olduğundan dolayı bu sıkıntı her bayram yaşanıyor. Geçen sene yaşanan aynı sıkıntının ardından Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un, ‘ Beklenmedik bir problem ile karşılaştık, önümüzdeki bayram gerekli önlemi alıp, halkımızı mağdur etmeyeceğiz.’ yazısını çok iyi hatırlıyorum. Bakmak isteyen geçmiş tarihleri kurcalayabilir.

Peki sayın başkanım, bu verdiğiniz sözün ardından, bu bayramda da neden böyle bir sıkıntı yaşandı ? su probleminin neden yaşandığını kendiniz söyleyebildiğiniz gibi, bayram gelmeden önce önlem alınamaz mıydı ? vatandaşları neden her bayram bu problem ile karşı karşıya bırakıyorsunuz?

Bayramın birinci gününde, Kula içerisinde bulunan hayır çeşmelerinden, vatandaşların evlerine su taşıması sizin hoşunuza mı gidiyor?

Şunu canı gönülden söyleyebilirim ki, bizim evde dahi sular kesilince, soluğu Orhan Acar kavşağında bulunan çeşmede aldım. Ellerine 5 litrelik su bidonlarını alan, soluğu orada almış zaten. Allah’tan oraya gelen su, belediye ile bir bağlantısı yok ki, orada da su kesintisi yaşamadık.

 

Ama bizler Kulalı halk olarak, Kula Belediyesinin her bayramda uyguladığı su kesintisi hizmetinden son derece memnunuz, bu yönde başarılarınızın devamını diliyoruz sayın başkanım…

 

Sağlıcakla kalın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar