Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hizmete Açıldı.
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hizmete Açıldı.

Kula İlçesi Ahmetli köyünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında uygulanan S.S. Ahmetli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

06 Nisan 2012 - 21:35
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula İlçesi Ahmetli köyünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi  programı kapsamında uygulanan S.S. Ahmetli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi “Süt İşletme Tesisi” Vali Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi Milletvekili Muzaffer Yurttaş Kula kaymakamı Yusuf Cıbır Kula Belediye başkanı Selim Aşkın İl genel meclis başkanı Hayrullah Solmaz daire müdürleri ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

 

Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi yaptığı konuşmada Ahmetli Köyü Tarımsal Kalkınma kooperatifinin açılışını bitlikte yapacağız. Bu kooperatif Kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında yapılmış toplam yatırım tutarı 1 Milyon 298 bin 680 TL dir dedi Tanrıverdi “ Bu kooperatifin kapsamında Ahmetlili hemşehrilerimiz var bunun projesi 35 * 4 yani 35 aileye 4 büyük baş hayvan verilmekte toplam 140 hayvan verilmektedir. Bu hayvanların verilmesi sürt üretiminin artması demektir Bu kooperatif Ahmetlide üretim yapacak elbette üretilen sütümüz insanımıza yararlı şehrimiz ve Ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.Okul sütü projesi aynı zamanda Türkiye’nin Can sütü olmaktadır. Biz sütümüzü yavrularımıza ikram edeceğiz günde 200 mililitre sütü yavrularımıza vereceğiz ve okula gittiği günler yaklaşık günde 1 milyon 600 bin litrelik Türkiye genelinde süt tüketimi armış olacak dedi. Manisa’mızda toplam 52 kooperatifimize kayıtlı 3 bin 399 çiftçiye 9 bin 20 damızlık hayvan verilmiştir. Ayrıca bununla birlikte süt toplama merkezleri inşa edilmiş işletme binaları ve tesisler yapılmış Ahırlarımız modern bir hale getirilmiştir. Manisada toplam 54 milyon 470 bin TL kredi desteği sağlanmıştır dedi

 

Vali Halil İbrahim Daşöz yaptığı konuşmada; Bu gün çok güzel bir vesile için buradayız köylülerimizin birleşerek bütünleşerek elde etmiş oldukları bir başarıyı bir mutluluğu paylaşmak için buradayız. Köylülerimiz köyünü kalkındırmak kendilerini kalkındırmak için bu kooperatifi kurdular ve devletimize bakanlığımıza baş vurdular bu noktaya geldik dedi.  Bundan sonra köylülerimizi düşen görev Birlik beraberliklerini asla bozmadan ortak masrafları el ele karşılayarak verimliliği arttırarak sütlerini birlikte pazarlayarak belki hayvanlarında bakımını birlikte yaparaktan hem kendi durumunu hemde köyümüzün durumunu kalkındırarak daha ileriye götürmektir dedi.

 

Valili Halil İbrahim Daşöz ve protokol üyeleri tarafından tesisin açılışı yapıldı ve  damızlık düveler sahiplerine teslim edildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz istedi, Hikmet ve Ferdi başkan söz verdi
Deniz istedi, Hikmet ve Ferdi başkan söz verdi
Başkan Zeyrek’ten Kula’ya çıkarma
Başkan Zeyrek’ten Kula’ya çıkarma