TARİHİ BİNALARA YARDIM BAŞVURULARINA YOĞUN İLGİ
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TARİHİ BİNALARA YARDIM BAŞVURULARINA YOĞUN İLGİ

Kula Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın her yıl Türkiye genelindeki tarihi tescilli evlerin Restorasyon, Rölöve gibi uygulamalarına yapılan hibe yardımlarından Kula halkının da yaralanmaları için verdiği ücretsiz danışmanlık hizmeti vatandaşların yoğun ilgisi ile sürüyor.

08 Ekim 2011 - 16:52
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula  Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın her yıl Türkiye genelindeki tarihi tescilli evlerin Restorasyon, Rölöve gibi uygulamalarına yapılan hibe yardımlarından Kula halkının da yaralanmaları için verdiği ücretsiz danışmanlık hizmeti vatandaşların yoğun ilgisi ile sürüyor.

Kula  Belediyesi Fen işleri İmar Müdürlüğü Kula da kii tüm tescilli ev sahiplerine ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tescilli evlerin Rölüve, Restitüsyon, Projesi ve Restorasyon uygulamaları için sağladığı hibe yardımlarından Kula dakiş vatandaşların yararlanması için Kula Belediyesi çalışmalarını yoğunlaştırdı

 

Kula belediyesi Fen İşleri Müdürü Mesut Kayalı ekibimiz ile birlikte tescilli ev sahiplerine bilgilendirmeler yaptıkları bu bilgilendirmeler sürcinde belediye ilan hoparlöründen vatandaşlarımızı uyarıda bulunarak bu hibelerden yararlanmalarını sağladıklarını söyledi. Kayalı “ 2010 yılı Eylül ayı sonunda başvuruların sona ereceği hibe yardımları projesinde tarihi yapıların onarımına katkı sağlamak amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tescilli yapı sahiplerine karşılıksız olarak, proje çizim aşaması için 50 bin TL’ye kadar, Restorasyon(İnşaat) aşamasında da 200 bin TL’ye kadar para yardımında bulunuyor.

 

TARİHİ EVLER TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

 

İlçe genelinde 900  tescilli tarihi evin bulunduğunu ve bunların kent turizmi için çok önemli olduğunu ifade eden Kula belediye başkanı Selim Aşkın Kula da bulunan bu sivil mimari örneklerini korumak istediklerini ifade etti. Tarihi evlerin onarılmasının ilde turizme canlılık kazandıracağını vurgulayan Aşkın sözlerine şöyle devam etti: "Bu tarihi evler, bizim için çok önemli. Tarihi evler, şehrin tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ediliyor. Bakanlığın sağlamış olduğu hibelerle bunların restorasyonlarını yapmaya devam ediyoruz. Bakanlık sağladığı hibeyle, vatandaşlarımıza katkı sunuyor. Bunun için tarihi evi bulunanların bize başvurmasını istiyoruz. Bize müracaat edildiği takdirde biz bunları bakanlığa gönderiyoruz. Bakanlık uygun gördüğü projeye hibe yardımı sağlıyor." Dedi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz istedi, Hikmet ve Ferdi başkan söz verdi
Deniz istedi, Hikmet ve Ferdi başkan söz verdi
Başkan Zeyrek’ten Kula’ya çıkarma
Başkan Zeyrek’ten Kula’ya çıkarma