AŞKIN: HERKES ŞEREFİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEK
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AŞKIN: HERKES ŞEREFİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEK

KULA BELEDİYE BAŞKANI AŞKIN MECLİS ÜYESİ AHMET MUTAF’A İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNDU

08 Ekim 2011 - 16:54
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula belediye başkanı Selim aşkın yapmış olduğu bir toplantıda bir yerel gazetede yapılan haberden dolayı ateş püskürdü. Başkan Aşkın yapılan haberde kullanılan “Peşkeş” kelimesinin ne anlama geldiğini ve çeşitli yorumlara çekilebileceğini söyleyerek yapılan haberde haberi yaptıran kişi yada kişiler konusunda kimse havanda su dövmesin diyerek, kim neyi öğrenmek istiyorsa  her şeyi gelip bizzat bizden en doğru cevabı  öğrenebilir dedi.

 

Başkan Aşkın Herkes Şerefinin gereğini yerine getirecek diyerek Kula’nın kanayan yarası olan dere ıslah çalışmalarının başladığını  belirterek ilk kurt deresi Islah çalışmasının 1961 yılında yapıldığını söyledi fakat hiçbir yol kat edilemeden çalışma orda kalmış. 1980 yılında da belirli çalışmalar yapılarak yine bir gelişme sağlanamamıştır. Kulada Barutlu, Çiğdemli, bahurlu, Kurt deresi ve karaağaç dereleri vardır. Bizler derenin çok fazla olduğu bir ilçedeyiz bu derelerin tamamının ıslah çalışmalarının yapılması için ben her yerde konuşmalarımda  her zaman toplantılarda dere ıslah çalışmalarının Kulanın 50 yıllık en önemli sorunu olduğunu  dile getirdim dedi. Bazı derelerin ıslah çalışmalarının sona geldiğini söyleyen Aşkın Kula nın en sorunlu olan Kurt deresinin  ıslahının yapılması için düğmeye bastıklarını söyledi.Aşkın ”Kulada en önemli dere ıslahı Kurt deresidir çünkü şehrin içinden geçiriyoruz ciddi problemler var. Bu noktada vatandaşlarımızın  sağ duyusuna ve belediye ile makul bir noktaya gelmelerini hep arzu ediyoruz. Bu dere geçmek zorunda bu dereyi havadan geçirme sansımız yok, Bu derenin  geçtiği yerde İsale hatları elektrik kabloları telefon direkleri su şebekesi ve kanalizasyon şebekelerimiz var. Bu konuyla alakalı geçenlerde basında bir haber çıktı. Haberde dendi ki işte “bu bölgede birilerine peşkeş çekiliyor” Peşkeş kelimesi mana olarak ağır bir kelimedir. Bir çok derinlikleri de içinde barındırır. Kula belediyesi olarak belediye meclisimizin bir çoğu burada imarla alakalı kararların tamamı yüzde yüze yakını oy birliği ile almışızdır. Çünkü o kulanın geleceğini ilgilendiriyor. Kurt deresi ile ilgili yapılan çalışmaların tamamında da vatandaşlara en az hasarla en doğru hattan geçirmek için  planlan yapılmıştır. Tabakhane bölgesinde tabakhane arıtmasının olduğu yerde bu bölgeden geçiremiyoruz. Çünkü İsale hattımız var dedi. Şimdi Mehmet Özboyacı ya ait işyerinin bahçesinden muvafakati alınarak geçiriyoruz. Biz belediye olarak vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde proje tadilatlarını uyguladık. En basit örneği Saracaloğlu ailesinin tarlasının tam ortasından geçmesi gerekirken kendilerinin bize başvurması sonucu projede tadilata giderek vatandaşımızın mağduriyetini önledik” dedi.

 

BELEDİYE ZULUM EDEN KURULUŞ DEĞİLDİR

 

Başkan Aşkın Belediyenin Zulüm eden bir kuruluş olmadığını söyleyerek, “Belediye halka hizmet adına konuşlanmıştır. Belediyenin asli görevi de vatandaşın asli ihtiyaçlarını medeni ihtiyaçlarını karşılamaktır. Yapılan Haberde beyan edilen konu bizi üzdü dendi ki  burada peşkeş çekiliyor. Şimdi ben 1994 - 2004 yılı arasında belediye başkanlığını Yüzümüzün akıyla yaptım. Görevi daha sonra başka bir arkadaşıma devrettim 2009 yılında tekrar aday oldum ve tekrar bu göreve başladım Şimdi belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla Kula halkıyla beraber Kula adına bir şeyler ortaya koymaya çalışıyoruz.Esiklerimiz  kusurlarımız olabilir bilerek isteyerek kimseye bizim garezimiz olamaz. Kimsenin altını oymayız Kimseyle alakalı olumsuz karar vermeyiz”. Dedi

 

PEŞKEŞ ÇEKİLEN BİR KONU MEVCUTSA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAKACAĞIM

 

Kula belediye başkanı Selim Aşkın İddia sahipleri bana göre iddiasını ispatlamakla mükelleftir benim bu konuda  ciddi bir rahatsızlığım var. Basın yoluyla konuşmak bizlere yakışmıyor. 25  bin nüfuslu bir ilçede bizler konuşabileceksek medeni bir şekilde her şeyi konuşabiliriz. Her şeyi tartışabiliriz. Peşkeş kelimesi bizlere biraz ağır geldi. Ben burada tüm arkadaşlarımın huzurunda diyorum ki !  Peşkeş konusunda bir komisyon oluşturalım. Peşkeş çekilen bir konu mevcutsa Ben buradan Tüm halkımıza sesleniyorum .” Meclis üyelerimiz, Oda başkanlarımız, muhtarlarımız burada yarın Kula belediye başkanlığını bırakacağım” dedi.

Aşkın Oluşturduğumuz komisyonda ben olmayayım “eğer birileri kayrılmış birilerine peşkeş çekilmiş böyle bir iddia ortaya çıkarsa ben hepinizin huzurunda söz veriyorum belediye başkanlığını bırakacağım” dedi.

 

PEŞKEŞ İDDİASI DOĞRU DEĞİLSE  İDDİA SAHİBİ İSTİFA ETSİN

 

Başkan Aşkın açıklamasının devamında “Böyle bir şeyin olmadığını bu komisyon tespit ederse İddia sahibi arkadaşımız olan meclis üyemiz Ahmet Mutaf istifa etsin” dedi. Aşkın açıklamasının devamında  iddia sahibi arkadaş “Mert bir arkadaştır. Çabuk gaza gelir dolmuşa çabuk biner, şoför mailinin ön tarafını çok  sever agresif hareketleri olabilir mert bir insandır sözünün eri bir insandır”.  Bu arkadaşımızın Kula kamuoyunun önüne çıkıp özür dilemesi ve istifa etmesini sizin takdirinize bırakıyorum.

 

Başkan Aşkın Ağır dille konuşarak “Eğer ben istifa etmezsem şerefsizim” dedi o da istifa etmezse oda şerefsizdir. Bu olay bu kadar açık ve nettir Herkes bir şey söylüyorsa bunun arkasında duracak bunu ispat edecek. Eğer ispat edemiyorsa çıkıp kamuoyunda özür dileyecek ve istifa edecek. İstifa etmiyorsa herkesin huzurunda tekrar söylüyorum o arkadaşımız Kula da Şerefsiz olarak yaşamını devam edecektir dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Transit ile otomobil çarpıştı: 1 ağır yaralı
Transit ile otomobil çarpıştı: 1 ağır yaralı
S.S. 56 Nolu Kooperatif Başkanı Karakuş üyelerle kahvaltıda bir araya geldi
S.S. 56 Nolu Kooperatif Başkanı Karakuş üyelerle kahvaltıda bir...