Dr. Ayyıldız’dan 29 Eylül Kalp Günü mesajı
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dr. Ayyıldız'dan 29 Eylül Kalp Günü mesajı

Kula İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Ölüm nedenleri arasında ilk sırada gelen kalp damar hastalıklarının günlük yaşamda alışkanlık edilebilecek bazı davranışlarla korunabildiğini vurgulayan Dr. Ayyıldız, kalp hastalıklarından korunmanın yollarını sıraladı.

29 Eylül 2022 - 10:05
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

  Kula İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız, 29 Eylül Dünya Kalp  Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Ölüm nedenleri arasında ilk sırada gelen kalp damar hastalıklarının günlük yaşamda alışkanlık edilebilecek bazı davranışlarla korunabildiğini vurgulayan Dr. Ayyıldız, kalp hastalıklarından korunmanın yollarını sıraladı.

  Hareket etmenin kalp ve damar hastalıklarına karşı büyük bir savaş açtığını dile getiren Dr. Ayyıldız; " Hareketsizlik birçok ciddi hastalığın temelini oluşturan sağlık sorunlarına neden olur. Çocukluk çağında karşılaşılan Obezite, Diyabet ve fiziksel aktivite yetersizliği erişkinlikte kalp hastalığı oluşma riskini büyük oranda artırmaktadır. Fiziksel aktivite mutlaka egzersiz yapmayı gerektirmez. Haftada 5 kez 30 dakika süreyle yürüyüş başta olmak üzere orta zorlukta aktiviteler, kalp hastalığı ve inme riskini azaltır. Kalp sağlığına iyi gelen besinleri tüketin.  İşlenmiş gıdalar kalbin en büyük düşmanıdır. En yaygın 10 ölüm nedeninin 4’ü sağlıksız beslenme alışkanlıklarıyla doğrudan bağlantılıdır. Şeker, tuz, doymuş yağ ya da trans yağ içeren besinler yerine meyve-sebze açısından zengin kalp dostu bir beslenme şekli tercih edilmelidir. Tütün kullanan her iki kişiden biri tütünle ilişkili hastalıklar sebebiyle ölmektedir. Sigarayı bırakmak ve pasif içicilikten kurtulmak kalp hastalığı ve inme riskini azaltır. Bir hekime başvurarak kan basıncı kolestrol, glukoz düzeyi ölçümleri, kilo kontrolü, vücut kitle indeksi ölçümü mutlaka yapılmalıdır. Çıkacak sonuca göre doktor değerlendirmesi ardından yatkınlığınız hakkında bilgi edinip yine hekiminizin belirlemiş olduğu davranış- beslenme rejimine uygun davranmak kalp sağlığınızı korumakla birlikte yaşam kalitenizi artırır. Sağlığı korumak yitirilen sağlığı kazanmaktan çok daha kolay, ucuz ve keyif vericidir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANDAL BÖYLE COŞKU GÖRMEDİ
SANDAL BÖYLE COŞKU GÖRMEDİ
Başkan Girgin; “Artık kimse size inanmıyor”
Başkan Girgin; “Artık kimse size inanmıyor”