“MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ LORDLAR KAMARASI...
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

“MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ LORDLAR KAMARASI YÖNETİYOR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ seçime 15 gün kala temeli atılan Spilkent Toplu Konut Projesi hakkında önceki gün yaptığı değerlendirmede: “Sen kaybettiğini gördükçe vaat üstüne vaat, proje üstüne proje açıklayarak umut ve hayal pompalayan lakin buna rağmen şimdiden kaybetmiş bir belediye başkanısın… “35 bin TL taksitle sosyal konut mu olur? diyerek Cengiz Ergün’e yüklenmişti.

18 Mart 2024 - 16:51
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ seçime 15 gün kala temeli atılan Spilkent Toplu Konut Projesi hakkında önceki gün yaptığı değerlendirmede: “Sen kaybettiğini gördükçe vaat üstüne vaat, proje üstüne proje açıklayarak umut ve hayal pompalayan lakin buna rağmen şimdiden kaybetmiş bir belediye başkanısın… “35 bin TL taksitle sosyal konut mu olur? diyerek Cengiz Ergün’e yüklenmişti.

Özdağ’ın İddialarına karşı bir açıklama yapmak yerine suskun kalan Cengiz Ergün’e bu sefer de vatandaştan tepki geldi.

Özdağ Spilkent Toplu Konut Projesi’nin amacının  tam da ifade ettiği gibi  bazı kişileri zengin etmenin örtüsü olduğuna vurgu yaptı

Bugün yayına çıktığı bir YouTube kanalında vatandaşların “BUNLAR RESMEN HALK İLE DALGA GEÇİYOR”dediğini hatırlatarak

“bunlar zengin ve yancı sevici, zengini kayırıcı sistemin mensupları. 10.000 veya 17.000 lira alan düşük gelirli vatandaş; 850 bin TL peşinat ödeyip, birde  her ay 35 bin TL taksit nasıl ödeyecek? Bunlar resmen Manisa halkı ile dalga geçiyor. Kendileri Karun kadar zengin ya… Alt gelir grubu vatandaşı da kendileri gibi zengin sanıyorlar. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni Lordlar kamarası yönetiyor. Manisa halkı artık sizi sevmiyor, güvenmiyor ve istemiyor.” açıklamasını yaptı. ….

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ ayrıca : 14 Mart’ta temel atma töreni gerçekleştirilen Şehzadeler ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde 177 hektar alan üzerinde yapılacak olan, Spilkent Toplu Konut Projesi’nin Defne ve Ardıç etaplarının; seçime 15 gün kala temelinin atılmasının seçilememe korkusunun dışa vurum hali olduğunu iddia etti.

“VAATLERİNİZE, SADECE BEN DEĞİL, KARGALAR DA GÜLDÜ”

Selçuk Özdağ 15 yılda Manisa için yapılmayan toplu konut yatırımlarının, seçime 15 gün kala gündeme getirilmesinin halkın gözünü boyamaktan ibaret  bir seçim yatırımı olduğuna dikkat çekiği açıklamasında; “Bu temel atma töreninde pek sayın mevcut başkanının tavır ve beden diline çok üzüldüm doğrusu.(!) Büyük bir  çaresizlik içinde. Bu tören;  “bu sefer kaybedeceğim” korkusunun resmi ilan törenidir. 15 yıl yattınız, sandığa 15 gün kala mı aklınıza geldi toplu konut projesi yapmak? Birde ‘binlerce vatandaşımıza modern ve konforlu konutlar sunacağız’ diye vaatlerde bulunuyorsunuz. Siz daha vatandaşın evindeki musluktan, en elzem ve temel ihtiyacı olan suyu; yeterli ve istikrarlı akıtamıyorken, her hafta sonu patlak veren su arıza problemlerini dahi çözemiyorken, vatandaşı hemen hemen her hafta sonu susuzluğa mahkum ediyorken… Açıklanan Spilkent Toplu Konut Projesinin ilk etabı olan 1442 konutu; yapmaya başlayıp,  bitirip, birde vatandaşa teslim etmeyi vaat etmek szin yönetim şeklinize çok tezat yahu. (!) Vaatlerinize, sadece ben değil, kargalar da güldü. Başladığınız ve vadettiğiniz hangi işi zamanında bitirdiniz de,  bu toplu konutları da zamanında bitirip halka teslim edeceksiniz? Biz inanmadık, vatandaşta inanmadı zaten. Vatandaş bana her gittiğim yerde anlatıyor. ‘Mevcut başkanın son çırpınışlarıdır bunlar, kumda oynuyorlar.’ Diyorlar. Bu hareketler var ya bu hareketler; halkın gözünü boyamak için yapılan seçim yatırımı hareketleridir.” Dedi.  

“10.000 TL MAAŞ ALAN BİR VATANDAŞ, AYLIK 35 BİN TL TAKSİT NASIL ÖDEYECEK?”

Selçuk Özdağ; “İşin en üzücü ve insanı çileden çıkartan tarafı ise bu mevcut belediye ve mevcut başkanın sadece zenginlerin alım gücünü düşünerek proje yapıyor olması.

Brüt 119 metrekare olan 3+1 bir dairenin peşinatı 850 bin TL, aylık taksiti 35 bin TL. dediler. Birkaç ay sonra 50 bin, bir yıl sonra 100 binlere yükselmesi hayal bile değil demiştim. Enflasyon öyle bir yükselecek ki inanın bu rakamları bile aratacak. Peki çalışan dar gelirlinin ücretleri bu kadar artacak mı. Be gezer. Bakınız BBB başkanı Cengiz Ergün seçim öncesi ağzına almadığı belediye çalışanlarının maaş zammını seçime birkaç gün kala 26.500 yapmış. Şimdi soruyorum kendi çalışanı bile zamlı haliyle bile  Ayda 35.000 TL taksidi ödeyebilir mi.

Bu halkla dalga geçmek değil de nedir söyler misiniz” dedi.

Özdağ: “Peki 10 bin lira maaş alan bir vatandaş, aylık 35 bin TL taksidi  nasıl ödeyecek? Bu ödeme planını hangi akla ve mantığa sığdırdınız da, bir de çok güzel bir iş yapıyormuşçasına böbürleniyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

“MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ LORDLAR KAMARASI YÖNETİYOR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ‘Lord’, ekibini de ‘Lordlar Kamarası’ olarak tanımlayan Selçuk Özdağ; “Ben şu ödeme planına baktığımda insana, vatandaşa, halka kıymet veren, insana dokunan bir başkan ve bir büyükşehir belediye yönetimi göremiyorum. Burada; “alım gücü düşük vatandaştan bana ne, altta kalan ezilsin bana ne, vurun abalıya” diyen bir başkan ve belediye yönetimi görüyorum. Burada zengin seven ve iktidara çanak tutan bir belediye başkanı görüyorum. Burada hayat pahalılığı altında ezilen vatandaşın üstünden, değirmen taşı ile geçen bir belediye başkanı görüyorum. Burada şehrin en zengini ve koskoca bir mahallenin sahibi, burnu büyük bir Lord ve ‘Lordlar Kamarası’ (belediye yönetimi) görüyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni Lordlar kamarası yönetiyor. Lordlar elbette, vatandaşın mağduriyetini kendine tasa etmez. Onların tek derdi kendileri ve menfaatleridir.” Dedi.

2024/03/2024-03-18-16-54-06.jpg
2024/03/2024-03-18-16-54-10.jpg
2024/03/2024-03-18-16-54-14.jpg
2024/03/2024-03-18-16-54-17.jpg
2024/03/2024-03-18-16-54-21.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu