Cemar, toplumsal fayda içeren desteklerine devam ediyor
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cemar, toplumsal fayda içeren desteklerine devam ediyor

Bebeklerde sarılık hastalığının erken teşhis edilmesi sağlanacak

29 Kasım 2023 - 16:16
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula’dan dünyanın dört bir yanında ihracat yapan sektörün öncü firmalarından Cemar Mermer ve Traverten, hizmet verdiği Kula ilçesinin Devlet Hastanesi’ne bebeklerin sarılık hastalığını ışın yardımıyla tedavi edebilen Transkütan Bilirubinmetre cihazını hediye etti.

  Sektörde yaptıkları öncü yatırımlar ile uluslararası pazarda önemli bir noktada söz sahibi olan Cemar Mermer ve Traverten, hizmet verdiği Kula ilçesinde çeşitli desteklerini de sürdürüyor. Bu çerçevede Kula Devlet Hastanesi’nin eksiklerinden biri olan ve bebeklerden kan almadan bilirubin değerinin ölçümünü yapabilen Transkütan Bilirubinmetre cihazını Kula Devlet Hastanesi’ne kazandıran Cemar Mermer ve Traverten’in Genel Müdürü Yusuf Yalçın, cihazı Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cansu Sarıgül’e teslim etti.

  Üretim yaptıkları Kula ilçesinde spor ve eğitim gibi alanların yanı sıra sağlık alanında da destek vermeye devam ettiklerini dile getiren Cemar Mermer ve Traverten Genel Müdürü Yusuf Yalçın, bebeklerde sarılık hastalığının tedavisinde kullanılan ve her seferinde bebeklerden kan alınmasına ihtiyaç duyulmayan Transkütan Bilirubinmetre cihazını Kula Devlet Hastanesi’ne kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

  Cihazın kullanım alanları hakkında bilgi veren Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cansu Sarıgül ise; “ Halk arasında sarılık olarak bilinen rahatsızlığın teşhisinde bilurubin oranının ölçülmesi için geleneksel yöntemde bebekten her seferinde kan alınması ve takiplerde kan alınarak tekrar değerlendirilme gereği vardı. Ancak Bilirubinmetre cihazı normal standartlarda ışık yolu ile kandaki bilurubin oranını ölçmeyi ve analiz etmeyi sağlayan bir cihaz. Bu sayede her seferinde bebeklerimizin vücudunu delmeden ve canı yanmadan kısa sürede bilurubin düzeyleri tespit edilebiliyor. Bilirubin ölçümü ve erken teşhis edilmesi bebek sağlığı için son derece önemlidir. Artık her ölçüm için yenidoğan bebeklerimizden kan alınmasına gerek olmadan bilirubin değerini artık tespit edebileceğiz. Bu cihazı ilçe hastanemize kazandıran Cemar Mermer ve Traverten’ teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

2023/11/2023-11-29-16-18-43.jpg
2023/11/2023-11-29-16-18-47.jpg
2023/11/2023-11-29-16-18-52.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu