ARAMA KURTARMA EKİBİ BAŞKAN AŞKININ MİSAFİRİ OLDU
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ARAMA KURTARMA EKİBİ BAŞKAN AŞKININ MİSAFİRİ OLDU

AŞKIN: TÜRKİYE BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ

31 Ekim 2011 - 08:39
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Van’da meydana gelen deprem sonrası Manisa valiliği tarafından Manisa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekip Van dönüşü Kula Belediye aşkanı Selim Aşkın’ın misafiri olarak Egemen dinlenme tesislerinde kahvaltı yaptı.

 

Manisa İl Afet Müdürü Bekir Şen ve Acil Kurtarma ekibi ayrıca Manisa Amatör Radyo Telsizcileri Cemiyeti'nden (TRAC) iki personel Egemen tesislerinde Kula belediye başkanı Selim Aşkın tarafından Karşılanarak kahvaltıya geçildi.

 

Daha sonra Sağlık balkanlığı İzmir, İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nden (UMKE) 2 pratisyen doktor, 3 hemşire, 3 sağlık memuru, 1 anestezi teknikeri, 1 acil tıp teknisyeni,den oluşan ekip de Egemen tesislerinde mola vermesi esnasında Belediye başkanı Selim Aşkın’ın misafiri oldu.

 

İl Afet Müdürü Bekir şen Deprem bölgesini ilk vardığımızda hemen işe koyulduk orada her türlü acı ve keder yaşanıyor. Burada olmakla o bölgede yaşananları hissedemezsiniz orada yaşayıp görmek lazım Deprem anı filimin kopma anı orada yaşananlar bir umut içinde acaba göçük altında yaşayan var’mı bekleyiş ve tedirginliklerle karşılaştık. Türkiye burada gücünü gösterdi. 3000 bin kişilik bir ekip çalıştı. Canlı olarak çıkardığımız vatandaşların aileleri sevinçlerinden neredeyse bizlerin ellerini öpmek istiyorlar sarılıyorlar bu anlarıda yaşadık. Orada bulunan ve yıkılan binalar hep yeni binalar inanın TOKİ ve Devlet Kurum ve Kuruluşları binalarında hiçbir hasar yok dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nden (UMKE) Dr. Bahadır Tavşan Pazartesi gününden buyana bizler orada görev yaptık İnanıyoruz ki başarılı çalışmaların ardından oradaki vatandaşlarımıza yardımcı olduk ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralı vatandaşlarımızı da acil şifalar diliyorum dedi.

 

AŞKIN: TÜRKİYE BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ

 

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise Van depreminin ardından acıları ve sevinçleri bir arada yaşadık Ölen vatandaşlarımızın üzüntüsü sağ çıkarılan vatandaşlarımızın sevinçleri bir arada yaşandı.  Aldığımız bilgiler doğrultusunda 200 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı bu büyük bir başarıdır arama kurtarma ekiplerimize buradan teşekkür ediyorum bu olayda Devletimiz TÜRKİYE büyüklüğünü gösterdi. Yapılan yardımlar yapılan hizmetlerle Türkiye’nin dört biryanından gönderilen yardım lar ve yardım ekipleri ile Birlik beraberliğin göstergesi bir daha ortaya çıktı.  Aşkın: Biz Kula olarak depremin ardından yardım kampanyası başlatarak iş adamlarımızın ve Kulalı vatandaşlarımızın yapmış olduğu yardımları deprem bölgesine gönderdiklerini de söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İki otomobilin çarpıştığı kazada 2’si çocuk 3 kişi yaralandı
İki otomobilin çarpıştığı kazada 2’si çocuk 3 kişi...
Yerli turistler Kula’ya hayran kaldı
Yerli turistler Kula’ya hayran kaldı