TANRIVERDİ, KULA’DA 3 TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TANRIVERDİ, KULA'DA 3 TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

TANRIVERDİ :TÜRK BAYRAĞININ DALGALANDIĞI, EZANLARIN OKUNDUĞU HER YER TÜRKİYE’DİR, BİZİMDİR

28 Ekim 2011 - 22:25
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, ''Kurban Bayramında keseceğiniz kurban kanları, insan kanlarının akmasının önüne geçecek kurbanlar ve kanları olmalıdır. Artık bu ülkede insan kanının akmasına tahammülümüz yoktur.'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula'da 3 temel atma törenine katıldı.

Tanrıverdi Şah Süleyman Cami ile karşısında yer alacak olan 200 kişilik Öğrenci Yurdu temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Tanrıverdi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iktidarları döneminde 510 adet yurt inşa edildiğini ve bu yurtlarda 85 bin öğrenciye  sağlıklı bir mekan ve sıcak yemek yeme imkanı sağlandığını vurguladı.

Öğrenci yurdunun 2 milyon TL'ye mal olacağını ve 270 günde tamamlanacağını ifade eden Tanrıverdi, şunları söyledi;

''Temelini attığımız yurtta 200 öğrencimizin daha sağlıklı ve kaliteli ortamda konaklamasını sağlayacağız. AK Parti olarak biz sadece yol, su elektrik, baraj değil yarınlarımızı da hedefliyoruz. Gençliğimize ve evlatlarımıza yönelik olarak nasıl daha fazla kaynak ayırabiliriz diye düşünüyoruz. Eğitim artık bütçeden en çok payı alan kalem olmuştur. 2001 yılında eğitim, bütçeden 10,8 milyar TL alırken 2011 yılında bu rakam 49 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.'' dedi.

Şah Süleyman Cami yapımı hakkında da açıklamada bulunan Tanrıverdi, Cami'nin yıllar önce planlanmasına rağmen hayat geçirilemediğini, Kulalı hemşerilerin gayreti ile hayata geçirileceğini ve 2 yıl gibi zaman içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Tanrıverdi, Cami adında 4 meleğin Cebrail, Azrail, Mikail ve İsrafil adının zikredildiğini, cami olarak zikredildiğini de 4 meleği bir anda andığımızı bu sebepten Camilerin öneminin büyük olduğunu belirtti. 

Terörü lanetlediklerini belirten Tanrıverdi, ''Terör nereden gelirse gelsin, rengi ne olursa olsun lanetliyoruz. Terör her defasında kirli vahşi yüzünü ortaya koymaktadır. Teröre karşı da bir ve beraber olmalıyız. Hükümetimiz teröre yönelik, yapacaklarımızın hangi noktada olması gerekiyorsa hepsini ortaya koymaktadır. Özellikle 24 askerimizin şehit olmamsının ardından sınır ötesi operasyon gerçekleştirdiği ve bu operasyonlarda çok sayıda teröristin öldürüldüğünü izliyoruz. Hükümetimiz terör belasından bu ülkeyi kurtaracak azmi ve kararlılığı ortaya koymuştur.'' dedi.

Tanrıverdi Artık bu ülkede insan kanının akmasına tahammülümüz yoktur. İnsanımızın bu noktada daha fazla mağdur olmasına göz yumamayız.'' dedi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından temel atma töreni Tanrıverdi ve İlçe protokolü tarafından gerçekleştirildi.

Temeli atılan Cami'nin Hayır yemeğine katılan Tanrıverdi, daha sonra 208 konutlu Toki evleri temel atma törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Tanrıverdi, Kula'da dar sabit gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi amacıyla TOKİ ile Kula Belediyesi'nin ortaklaşa bu projeyi gerçekleştirdiğini söyledi.

Projenin hayata geçmesi için dönemin TOKİ başkanıyla temasa geçtiklerini ve ihalenin yapılmasının ardından bugün temelinin atıldığını belirten Tanrıverdi, Kulalıların TOKİ konutları sayesinde kira öder gibi ev sahibi olabileceklerini, şimdiden hayırlı olmasını temenni etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 88. Yılını kutlayacağımızı hatırlatan Tanrıverdi, ülkenin büyük acıları arka arkaya yaşadığını, son günlerdeki bu kederli günlerde milletimi ortaya koyduğu birlik ve beraberliğin yarınlara daha çok ümitle bakmaya vesile olduğunu söyledi.

Tanrıverdi, ''Türkiye geçmişiyle, potansiyeli ile ve bugünüyle büyük bir devlettir. Bu günleri milli birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle aşacağız. Cumhuriyeti kuran ve bugünlere getiren irade, milletimizin sarsılmaz, çelikleşmiş birliğidir. Bu birliği bozmaya, bölmeye çalışanlar bunu başaramayacaktır. Cumhuriyet, milletimizin istiklal aşkının açık bir tezahürüdür. Cumhuriyet, erdemli bir yönetim biçimi ve erdemli bir toplum inşa etme irade ve vizyonunun sonucudur. dedi

 

TÜRK  BAYRAĞININ DALGALANDIĞI, EZANLARIN OKUNDUĞU HER YER TÜRKİYE’DİR, BİZİMDİR

 

Geçtiğimiz hafta sonu deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere sabırlar, yaralılara da acil şifalar dilediğini ifade eden Tanrıverdi, ''Depremin doğu illerimizde olması sonrasında bazı kendini bilmezlerin yakışıksız ve densiz açıklamaları sadece milli birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara hizmet edecektir. Bizim için Kocaeli, Sakarya neyse Van’da Bitlis’te o dur. Bu bayrağın dalgalandığı, ezanların okunduğu her yer Türkiye’dir, bizimdir. Bu zor ve acı günlerden milletçe birbirimize daha çok kenetlenerek, kardeşlik ve beraberliğimizi pekiştirerek hep beraber çıkacağız. Gün, birlik, dayanışma ve paylaşma günüdür.'' dedi.

 

Temel Atma törenlerine Tanrıverdi'nin yanı sıra  Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ile Kula ilçe protokolü ve davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tanrıverdi, temel atma törenleri ardından AK Parti Kula ilçe Başkanlığı görevine yeni atanan Nejat Gülmez'i ziyaret ederek başarı diledi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kula AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Mustafa Çetin Vefat Etti
Kula AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Mustafa Çetin Vefat Etti
Kaymakam Özdemir’den şehit annelerine anlamlı ziyaret
Kaymakam Özdemir’den şehit annelerine anlamlı ziyaret