ÖĞRENCİLERE ÖZEL UZAY KEYFİ
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÖĞRENCİLERE ÖZEL UZAY KEYFİ

ÖĞRENCİLERE ÖZEL UZAY KEYFİ

21 Nisan 2012 - 09:29
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula ilçesi Özel Ufuk İlköğretim Okulu konferans salonunda  kurulan Planetaryum'da (Gezegenevi) çeşitli gök cisimlerini ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini izleme imkanı buldu. Uzay bilimi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, unutulmaz bir gün yaşadı.

 

 

Gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin bilgi veren Astronom Haşim Gaga, bu eğitim ile amaçlarının çocuklara gökyüzünü, uzayı tanıtmak, merak uyandırmak ve araştırma yapmayı teşvik etmek olduğunun söyledi. Görselliğin eğitim alanında da önemli işlevler üstlendiğini belirten Gaga, “Her yaş grubundan öğrencilerin eğitim-öğretim programında yer alan konularla örtüşen çoklu senaryolara sahip olan, görsellik kazandırılmış eğitim-öğretimin ayrılmaz bir parçası olan Planetaryum’da öğrenciler eğlenerek öğrenme imkanı buluyorlar. Planetaryum’da gece gökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin orijinal görüntüsünü özel bir cihaz yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıyoruz. Astronominin bilimsel temellere dayalı olarak popülarize edilmesinde en etkin yolun Planetaryum. Bu sayede öğrenciler astronomi ve uzayla ilgili bilgilerini somutlaştırarak, eğlenceli bir şekilde öğrenmiş oluyorlar” dedi.

 

Sosyal Tokuç yaptığı açıklamada Özel Ufuk ilköğretim okulu olarak bu etkinliği öğrencilerimiz için düzenledi. İlçemizde bulunan ilköğretim olularından 5 sınıf öğrencilerimizi okulumuza davet ederek  bu etkinlikte aramızda bulunmalarını istedik. Tokuç Uzay bilimlerine olan ilginin son yıllarda oldukça arttığına söyleyerek  “Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarda görerek öğrenme büyük önem taşıyor. Bu kapsamda öğrencilerin gezegenler ve uzaydaki cisim hareketleriyle ilgili bilgileri uygulamalı olarak öğrenmeleri bizim için çok önemli. dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x