MEDENİYET DİLİ ÖLDÜRDÜ;CİNAYETİ BEN GÖRDÜM
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MEDENİYET DİLİ ÖLDÜRDÜ;CİNAYETİ BEN GÖRDÜM

27 Ocak 2012 - 18:35
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bir toplumun oluşmasında ve ayakta kalmasında ortak dil ve kültürün önemli bir payı vardır.Bir milletin tarih boyunca nefes alabilmesi için kültürel degerlerin çaglar boyunca korunarak kuşaktan kuşaga aktarılması gerekir bunu gerçekleştiren başlıca vasıta dildir.Kuşaklar arasındaki kültür bagı bu yolla kurulur. Tarih bilinci bu degerlerle oluşturulur.

Toplumumuzu birbirine düşürmek,parçalara ayırıp emellerine ulaşmak isteyen dış güçler tek engel olarak dilimizi,güzel Türkçe'mizi görmüşlerdir.Birkaç örnek verecek olursak;
"Türklerden nefret ediyorum. Bu yüzden Türkler gelecek kuşaklara ulaşamadan yok olmalıdır. Bunun için en kısa yol Türkçe unsurunu yok etmektir..."
General Albert Sidney Johnston
"Bir daha Türklerle savaşmadan önce, Türklerdeki din, dil, namus, aile, vatan, millet ve birlik duygularının yok olup-olmadığını iyi kontrol edin. Yoksa Türkleri savaşarak yenemezsiniz."
Albay Pierre Loti
"Ben böyle bir ırkı daha önce görmedim. Bir ırk birbirine bu kadar mı bağlı olur?
Beyler!
Bu birlik bozulmadığı sürece başarmayı hayal etmeyiniz..."
General John B. Gordon
"Türklerdeki olguyu gördünüz mü? Türk anaları, evlatlarının siperde ölmesi için, evlatlarının saçına kına yakıyor. Öyle günler getirmeliyiz ki o evlatlar analarına isyan etmelidir. Türklerdeki aile birliği yok olmalıdır."
Robert Toombs
Şimdi düşünün;
- Türkçeyi düzgün kullanmak ve korumak
- Aile birliğini ve namus bilincini korumak
- Türk kültürünün devamlılığını sağlamak
- Vatan ve millet bilincini korumak
ne kadar önemliymiş?

Türkçenin yozlaşması ilk olarak dükkan, market ve iş yerlerinin İngilizce olarak adlandırılmasıyla başlamıştır. Bu da batı dillerine özenmemize neden olmuştur. Son yıllarda telefonla mesajlaşmanın çoğalması ve internetin bilinçsiz kullanımı sonucu dilimiz, kelimeler değiştirilerek hatta gereksiz harf eklenerek yozlaştırılmaya başlanmıştır. Özellikle genç kesimin kullandığı anlık mesajlaşma programları ve bazı sosyal siteler bu yozlaşmanın temeli olmuştur.

Türkçemizin güzelliğini bozan bu yozlaştırmanın amaçsızca yapılması en acıklı sonuçtur. Konuşmak ve yazmak için yeterli bir dile sahip olmamıza rağmen dilimizin amacı bile bilinmeden yozlaştırılmasına anlam veremiyorum.

Türkçenin bozulması ilk olarak daha hızlı yazmak için kelimelerden harf çıkartılarak yapılıyor. Örnek verecek olursak: Tamam, ne haber, selam gibi kelimeler tmm, slm, nbr şeklinde yazılıyor. Fakat şimdi kısaltmak yerine daha da uzatılarak Türkçe karakterlerden olan ş, ç harfleri sh, ch, j şeklinde değiştiriliyor. Son olarak harflerin yerine rakam koyarak yazma gibi saçma sapan bir alışkanlık çıktı. A harfi yerine benzer olan 4 rakamını yazmak bu bozulmanın en basit örneği.

Zaman zaman duyarız. Bazı insanlarımız duygularımı anlatamıyorum,kelimeler yetmiyor ya da sen beni yanlış anladın, böyle demek istememiştim.Bir vatansever kendi kültürüne ve diline hakimse duyguları dilinden taşar,kelimeler fışkırır,istediği herşeyide en iyi şekilde anlatır.Ama dili çeşitli dillerin istilası altındaysa kendini anlaması bile mucize sayılır.


Dilimizi yozlaştıran Türk gençleri bu yozlaştırma merakından en kısa sürede arınmazsa ve özentiliği bırakıp özüne dönmezse, bu özenti sadece dilimiz ile kalmayıp kültürümüzü, benliğimizi hatta beynimizi etkileyecektir. Umarım bu bilinçsiz toplum Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ülkesini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk Milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.” sözüne uyarak bu yozlaşmanın tüm Türkiyeyi etkilemesine izin vermez. Lütfen konuşurken ve yazarken Türkçeyi doğru kullanmaya dikkat edelim. Kültürümüz, benliğimiz ve beynimiz için… Unutmayın ''İnandığı gibi yaşamayanlar;yaşadığı gibi inanmaya başlarlar.''

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eğitim sendikalarından ortak basın açıklaması
Eğitim sendikalarından ortak basın açıklaması
Kula Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası’ndan basın açıklaması
Kula Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası’ndan basın...