Kula’nın içme suyu sorunu büyük projeyle son bulacak
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula'nın içme suyu sorunu büyük projeyle son bulacak

Kula'ya bayram müjdesi

08 Temmuz 2022 - 11:08
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

  Kula’nın özellikle yaz aylarında kanayan yarası haline gelen içme suyu sorunu, MASKİ tarafından 18 kilometrelik içme suyu terfi hattı projesi son bulacak. Kurban bayramının hemen ardından başlayacak olan çalışmalar, Kula'ya altyapı anlamında bugüne kadar yapılacak en yüksek bedelli işlerinden biri olacak.

  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla Kula'ya bayram müjdesi verdi. Kula'nın uzun yıllardır özellikle yaz aylarında kanayan yarası haline gelen ve vatandaşların sert tepkiler gösterdiği içme suyu sorunu, 18 kilometrelik içme suyu terfi hattı projesiyle son bulacak. Geçtiğimiz ay içerisinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhur ittifakı Manisa Milletvekilleri ve İl Başkanları ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’ü ziyaret etmiş, Manisa genelindeki su sorunları ile ilgili gerekli bilgileri aktarmıştı. Milletvekilleri ve başkanların Ankara temaslarının hemen ardından harekete geçildi ve Kula'nın su sorunu çözülmesi için kollar sıvandı.

  Cumhur İttifakı olarak vatandaşlara daha yaşanabilir bir Kula sunmak için var gücü ile çalıştıklarını dile getiren AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, Kula'daki içme suyu sorununun çözümü için çalışmaları hızlandıran ve büyük emek harcayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Altyapı olarak bugüne kadar Kula'ya yapılacak en yüksek bedelli işlerinden biri olacak 18 kilometrelik içme suyu terfi hattı projesinin bayramın hemen ardından ihale sürecinin başlayacağını dile getiren Başkan Palabıyık, bu projeyle Kula'nın içme suyu sorununa kökten bir çözüm getirileceğini söyledi.

  Kula'da mevcut su kaynaklarının azaldığının tespit edilmesinin ardından Cumhur İttifakı olarak harekete geçtiklerini dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Kula halkına yeterli ve sağlıklı su temin etmek için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti. Kula'da yeni su kaynakları arayışına geçildiğini ve proje hazırlandığını dile getiren Başkan Baytok, MASKİ'nin altyapı anlamında en yüksek bedelli işlerinden biri olacak ve çelik boruların kullanılacağı 18 kilometrelik içme suyu terfi hattının Kula için hayırlı olmasını diledi. Ankara'daki temaslarla başlayan proje hazırlıklarının bayramdan sonra yapılacak olan ihale süreciyle birlikte hemen çalışmalara başlanacağını söyleyen Başkan Baytok, emeği geçen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı Manisa Milletvekilleri, İl Başkanları, MASKİ Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay ve kendilerinden destekleri esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük'e teşekkür etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kula CHP’den alternatif tören ve Başkan Dönmez’e ziyaret
Kula CHP’den alternatif tören ve Başkan Dönmez’e ziyaret
23 Nisan ve TBMM'nin 104. açılış yılı törenle kutlandı
23 Nisan ve TBMM'nin 104. açılış yılı törenle kutlandı