Kula’daki su kesintilerine muhalefetten sert tepki
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula’daki su kesintilerine muhalefetten sert tepki

CHP Manisa İl Eğitmenlerinden Kadir Girgin; “Sayenizde suyla ilişkimiz yazı tura ilişkisine döndü”

20 Temmuz 2023 - 10:53
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Manisa’nın Kula ilçesinde artarak devam eden ve gittikçe çekilmez bir hal alan su kesintileri ile ilgili bir tepki de muhalefet kanadından geldi. CHP Kula İlçe Başkanlığı’na aday olacağı öğrenilen ve partinin il eğitmenliğinde görevli Kadir Girgin, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda belediyenin su kesintileri konusunda sınıfta kaldığını yazdı. Girgin’in açıklamasına vatandaşlardan da destek gelirken, yetkili kurumlara ateş püsküren vatandaşlar su sorununun bir an önce çözülmesini talep etti.

  Kula’da yaz aylarının en büyük çilesi olan su sorunu, son günlerde çekilmez bir hal aldı. Köstebek yuvası gibi olan yolların ve ilçe genelindeki temizlik sorununa bir de ilçe genelindeki su kesintisi de eklenince, yaz günleri vatandaşlar için çekilmez bir hal aldı. Son günlerde neredeyse her gün kesilen, aktığı zaman da oldukça az seviyede akan su sorunu ile ilgili vatandaşların derdi her geçen gün katlanırken, ilgili kurumlara bir tepki de muhalefet kanadından geldi.

  Cumhuriyet Halk Partisi’nin önümüzdeki aylarda yapacağı olağan genel kurulda Kula İlçe Başkanlığı’na aday olacağı öğrenilen ve mevcutta partinin il eğitmenliğinde görev yapan esnaf Kadir Girgin, kendisine ait sosyal medya hesaplarında paylaşım yaparak, ilgili kurumların suya en çok ihtiyaç duyulduğu yaz aylarından önce planlama yapmayı akıl edemediğini ve bu sebeple sınıfta kaldığını ifade etti.

  “Belediye iletişim kanalları lüzumsuz şov yapma yeri değildir.”

  Ardı ardına yapılan su kesintilerinin önceden vatandaşlara bildirilmemesi sebebiyle vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayamamasının bilgi paylaşım eksikliğinden kaynaklandığını dile getiren Girgin, belediyenin iletişim kanallarından lüzumsuz şov yapmak yerine su kesintisi bilgilendirmesinin yapılmasını talep etti. Su kesintilerinin en az 12-24 saat öncesinde bilgilendirme yapılması gerektiğini kaydeden Girgin; “ Bu su işi iyice can sıkmaya başladı. Tamam, su ile ilgili çalışmaları, suya en çok ihtiyaç duyduğumuz yaz aylarından önce planlamayı akıl edemiyorsunuz, planlamada sınıfta kaldınız, orasını anladık. Su kesintisi yapacağınız bölgelerin bilgisini 12-24 saat öncesinden belediye web sayfasından veya belediye hoparlöründen halkla paylaşmayı da mı beceremiyorsunuz? Belediyelerin web sayfaları bu tür durumlarda halkı bilgilendirilmek içindir, lüzumsuz bilgilerle şov yapma yeri değildir. İnsanlar en azından çamaşırlarını, bulaşıklarını ne zaman yıkayacaklarını, duşlarını ne zaman alacaklarını ona göre ayarlar. Sayenizde suyla ilişkimiz yazı tura ilişkisine döndü.” ifadelerini kullandı.

  Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un “MASKİ bize bağlı değil, şikayetlerini Büyükşehir’e iletin” tarzındaki tutumunun da yanlış olduğunu dile getirerek halk sağlığı için üstlendiği görevi layıkıyla yerine getirmediğini ifade eden Girgin; “Kula'da yaşayan insanlar oyu Cengiz Ergün'e değil Kula belediye başkanına verdi. Dolayısıyla "MASKİ bize bağlı değil, şikayetlerinizi Büyükşehir’e iletin" tutumunu kabul etmiyoruz. Sorumluklarınızın farkında olun. Bütün prosedürleri il genel meclisinde ve ilgili bakanlıklarda tamamlanmış tekstil fabrikası gibi projeleri Kula belediyesi olarak dahliniz olmamasına rağmen sahiplenerek şov yapmasını biliyorsunuz, olumsuzluklar durumunda da sorumluluk almasını bileceksiniz.” şeklinde tepki gösterdi.

  2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere az bir süre kaldığını ve bu sürenin sonunda Millet İttifakı’nın hizmet politikası ile Kula halkını tanıştıracaklarını vurgulayan Girgin; “ Son dört yılda örneklerini İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Aydın, Muğla, Eskişehir, Hatay ve Tekirdağ gibi büyükşehirlerde, ve güzel ülkemizin daha nice il ve ilçesinde göstermiş olduğumuz Millet İttifakı belediyeciliği ile Kula halkını tanıştırmamıza sadece sekiz ay kaldı. Kalan kısa görev sürenizde işinizi adam gibi yapın, insanlar sizi güzel hizmetlerinizle hatırlasın.” ifadelerini kullandı.

  Girgin’in sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar onlarca beğeni alırken, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga da paylaşımın altına yorum yaparak Girgin’e destek verdi. Başkan Kasırga’nın yanı sıra onlarca vatandaş da su kesintileri dolayısıyla yaşadıkları sorunları dile getirip Girgin’in paylaşıma destek, ilgili kurumlara ise ateş püskürdü.

2023/07/2023-07-20-10-55-17.jpg
2023/07/2023-07-20-10-55-21.jpg
2023/07/2023-07-20-10-55-24.jpg
2023/07/2023-07-20-10-55-27.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Esnafın 10 yıllık çilesi bitti
Esnafın 10 yıllık çilesi bitti
Kula Belediyesi, her yıl düzenlenen şenlikler için hazırlıklara başladı
Kula Belediyesi, her yıl düzenlenen şenlikler için hazırlıklara...