KULA’DA YATILI KUR’AN KURSU HİZMETE AÇILDI
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KULA’DA YATILI KUR’AN KURSU HİZMETE AÇILDI

KULA’DA YATILI KUR’AN KURSU HİZMETE AÇILDI

10 Temmuz 2012 - 07:25
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula Sarıgöz Camii Yatılı  Kur'an kursunun açılışına, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır Kula Belediye başkan vekili Mehmet Leblebici , Garnizon Komutanı Kıd. Üsteğmen Erkan Enginar İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez Manisa  İl Müftü Yardımcısı Şakir Kırgız, İlçe Müftüsü Yusuf Arslan ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende bir açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Yusuf Arslan; “ Kur-an`ı Kerim, ibadet, itikat, siyer ve ahlak dersleri verilecek olan Yaz Kur’an Kursu 30 yatılı olmak üzere 30 gündüzlü toplam 60 öğrenci kapasiteli olacak. dedi İlçe Müftüsü Yusuf Arslan "Din görevlileri ve hayırseverlerin katkılarıyla Sarıgöz Camii yanına yapılan yatılı Kur'an kursumuzu bugün açıyoruz Yüce Allah bizleri dünyada ve ahrette huzura eriştirmek için ilahi kitaplar göndermiştir. Dinin emir ve yasakları da bu ilahi kitaplar vasıtasıyla bildirmiştir. Son kitap olan Kur’an-ı Kerim insanlık var olduğu sürece insanları aydınlatmaya devam edecektir. Kur’an-ı Kerim Peygamber Efendimize (S.A.V) indirildiği günden günümüze kadar korunarak gelmiştir. İnsanlarımız Kur’an-ı Kerim’i ezberlemişler, hıfzetmişler, beyinlerine nakşetmişler, kalplerine yerleştirmişlerdir. İşte Kur’an-ı Kerim bu şekilde ebediyete kadar korunacaktır. Bu gün ilçemize kazandırdığımız bu müessesemiz de bunun için önemlidir. Burada Kur’an-ı Kerim’i beyinlerine, kalplerine yerleştiren hafızlarımız yetişecektir.” dedi.

 İl Müftü Yardımcısı Şakir Kırgız da insanlara hizmet veren birçok din adamının bu tür Kur’an Kurslarında yetiştiğini söyledi. Kur’an Kurslarının milletin manevi mayasını oluşturan kurumlar olduğunu ifade eden Kırgız; “Kur’an-ı Kerim nifakı ortadan kaldıracak yegane unsurdur. Bu vesile ile Kur’an Kurslarının açılması milletimizin manevi mayasının oluşmasında son derece önemlidir. Çünkü insanlık cehaletin karanlığı içinde çırpınırken Allah, Hz. Muhammed’i peygamber olarak göndermiş ve gönüllere şifa olarak da Kur’an-ı Kerim’i indirmiştir. Kur’an-ı Kerim’i bir kenara koyunca nifak başlıyor, fitne ve fesat, haset, kin ve nefret başlıyor. Bu yüzden bütün manevi hastalıklardan kurtulmanın yolu Kur’an öğretmekten ve okutmaktan geçiyor. İşte bu yüzden açılan Kur’an Kursları milletimiz için önemli bir manevi kapıdır” diye konuştu.

Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır ise açılan Kur’an Kursunun insanlar için hem dünyada hem de ahrette bir kurtarıcı olacağını söyledi. Kur’an’ın hem şehitlerimizden dolayı acımıza hem de teröre karşı bir ilaç olduğunu vurgulayan Cıbır, açılan kursun da tüm Kula’nın geleceği için kurtuluşa giden bir yol olabileceğini ifade etti. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek yatılı Kur’an Kursu’nun etüt salonları yatakhaneleri gezildi.







YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kula'da talihsiz kaza: 65 yaşındaki kadın ağır yaralı
Kula'da talihsiz kaza: 65 yaşındaki kadın ağır yaralı
Eğitim Dünyasından Güzide Bir İsim: Şevket Akar
Eğitim Dünyasından Güzide Bir İsim: Şevket Akar