KULA BELEDİYESİ 3 YILDA TOPLAM 1000 MEZUN VERDİ
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KULA BELEDİYESİ 3 YILDA TOPLAM 1000 MEZUN VERDİ

Kula Belediyesi İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açtığı Meslek edindirme kurslarına üç yılda toplam 1000 Mezun verdi.

07 Mart 2012 - 07:07
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula Belediyesi İŞKUR  ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açtığı Meslek edindirme kurslarına üç yılda toplam 1000 Mezun verdi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, belediye olarak meslek edindirme kurslarına büyük önem verdiklerini hatırlatarak “ emek bizim için kutsaldır” dedi.  Kula ve Kulalılara fayda sağlayacak her türlü projeye imza attıklarını belirten Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, bitirilmiş ve devam eden projelere her geçen gün yenilerinin eklendiğini söyledi. Bu kurslar sayesinde kalifeyeli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Aşkın, “ Kula Belediyesi olarak her yıl iki dönem halinde sanat ve meslek edindirme kursları açıyoruz.İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa hazırladığımız bu kurslara üç yılda 1000  vatandaşımız katıldı. Meslek edindirme Kurslarına en çok talebi bayanlar gösterdi. Bizlerde onların talepleri doğrultusunda kurslarımızı açmaya devam edeceğiz” dedi.

Aşkın, Bayanların Meslek edindirme Kursları içinde en çok talebi  Halıcılık Kursuna gösterdiğini  belirterek toplam 375  bayanın bu kurslara katılarak Kula’nın kendine özgü tarihi halılarını yeniden gün yüzüne çıkardıklarını ifade ederek Kula’da açılan  özel halı atölyelerinde Halk Eğitim ve özel sektör ortaklığında yaklaşık 100 bayana istihdam olanağı sağladıklarını dile getirdi.

Bu zamana kadar yürütülen projeler içerisinde en önemli projelerden bir tanesinin de Engelli vatandaşların istihdamına yönelik olarak açılan Ekolojik Oyuncak Atölyesi olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın bu kursla toplam 30 engelli vatandaşa meslek edindirerek iş hayatına katıldıklarını söyledi. Aşkın sözlerine şu şekilde devam etti. “İnsanları ekolojik oyuncakla tanıştırdık. Kula'da ilk defa uygulanan bu proje ile engelli vatandaşların iş edinmelerini sağladık. Bu süre zarfından engelli arkadaşlarımızla beraber büyük işler başardığımıza inanıyoruz. Biz arkadaşlarımıza artık engelli demiyoruz. Üretimin başladığı yerde engellerin kalktığını kabul ederek onları yeniden hayata bağladığımız için hepimiz çok mutluyuz” dedi.

İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığında Giyim, halı, ahşap ev, engellilere yönelik yeniden ekolojik oyuncak atölyesi kurslarının açılacağının müjdesini de veren Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, özellikle Kula’da bakırcılığın gelişmesine yönelik olarakta projelerin hazırladığını belirtti. 

Aşkın vatandaşların , altı ay boyunca mesleki kurslar aldığını, kursiyerlere günlük 15 lira cep harçlığı verildiğini ifade ederek sözlerini şu şekilde tamamladı. “ Büyümenin yolu, üretmekten geçer. Bu kanun gibidir. Tüm dünya da bu şekilde geçerlidir bu durum. Bizde büyümeyi, gelişmeyi hedefliyorsak; üretmemiz gerekir. Bunu yok sayamayız. Bu gerçekten yola çıkarak bizde ilçemizde insanlarımızı üretir hale getirmek istiyoruz. Buradan hareketle niteliksiz insanlarımıza mesleki vasıf kazandırıyor; üretebilir hale getiriyoruz. Bununla birlikte bu insanlarımız edindikleri meslek sayesinde iş bulma olanağına sahip olabiliyorlar. İnsanlara bir nebze de olsa faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x