KULA’YI KIZLAR YÖNETTİ
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KULA'YI KIZLAR YÖNETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Manisa nın Kula ilçesinde makam koltuklarına çocuklar oturdu. Kısa süreliğine de olsa kaymakam, belediye başkanı, emniyet ve milli eğitim müdürü olan çocuklar hedeflerini dile getirdi. Üç önemli makamda kız öğrencilerin olması yönetimde çevre temizlik ve hijyen konularının gündeme gelmesini sağladı.

07 Ekim 2011 - 20:54
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Manisa nın Kula  ilçesinde makam koltuklarına çocuklar oturdu.

Kısa süreliğine de olsa kaymakam, belediye başkanı, emniyet ve milli eğitim müdürü olan çocuklar hedeflerini dile getirdi. Üç önemli makamda kız öğrencilerin olması yönetimde çevre temizlik ve hijyen konularının gündeme gelmesini sağladı.

 

Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner `nin koltuğuna Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencisi H,ilal Çetintaş  oturdu Çetintaş daha önceden hazırladığı basın metnini okuyarak Kula da  yapmak istediklerini sıraladı. İlk işinin belediye ile işbirliği yaparak Kula nın Turizm Kenti olma yolunda çalışmalara hız vereceklerini ifade eden küçük kaymakam, trafik akışının da düzenli olması için çalışmalar yapacağını kaydetti.

 

Bu arada Çetintaş , görevinin gerekliliğini yerine getirerek, Kula Emniyet Müdürlüğü`nü arayarak günlük asayiş raporunu aldı. Kayda değer önemli bir olay olmadığı ve günlük yaşantının devam ettiğini öğrenen minik kaymakam, Kula nın Turizm yolunda geliştirilmesi için tüm çalışmaları hep birlikte yapmalıyız mesajını verdi

 

Kula kaymakamı Muzaffer Şahiner  Yeni Kaymakam Hilal Çetintaş a brifing vererek Kula da Tarih ve Turizm konusundan öneli yerlerin olduğunu daha önceki yıllarda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ve ilçemize gelecek turistleri konaklama imkanı sağlandığını bu tür yerlerin çoğaltılması gerektiğini bilgi verdi

Kula  Belediye Başkanı Selim Aşkın`nın koltuğuna oturan Zafer İlköğretim Okulu Öğrencisi Ceyhan Erdem çevre temizlik ve okul çevresindeki yolların okul bahçelerinin düzenlemelerinin yapılması  konularına dikkat çekti.

 

Okul Müdürü öğretmenleri ve  arkadaşları ile birlikte bir günlük görevi devralmaya gelen küçük Ceyhan Erdem Kula için planladığı düşüncelerini şöyle sıraladı: `Okullara oyun parkı yapacağım. Ayrıca parklarda yaz aylarında güvenliği arttırıp insanların buraları daha huzurlu bir şekilde kullanmalarını sağlayacağım. İnsanların alışveriş yaptıkları pazarlardaki hijyene önem vererek onların sağlığını en iyi şekilde koruyacağım.` İlçe merkezindeki bazı olumsuzlukları da dikkat çeken Başkan Erdem “ Mahalle içindeki meskenlerde hayvan yetiştiriciliği yapılması çevre sağlığı bakımından uygunsuz olduğunu söyledi Bununla ilgili konuyu Zabıta Amirliğinde görevli memuru telefonla makamına çağırarak konuyu incelemelerini istedi. Fen işleri Müdürünü de çağırarak Okul çevrelerindeki ve içlerindeki düzenlemelerle ilgili yapılması gerekenleri bildirerek çalışmaların süratle başlamasını istedi. Fen işleri Müdürü konuyu hemen vakıf kalacaklarını Pazartesi gününden itibaren çalışmalara başlanacağını söyledi.

 

Küçük belediye başkanını dikkatlice dinleyen Başkan Selim Aşkın da  da, bütün mesajların alındığını belirterek, Zeynep Varol`a teşekkür etti.

 

Öte yandan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kula  İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncilinin Koltuğuna Hüseyin Tosun İlköğretim Okulu öğrencisi Harun Sancar, oturdu Küçük Müdür Sancar Telsizle birimlere anons ederek görev yerleri ile ilgili asayiş konusunda bilgi aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçının Koltuğunu Vali Muzaffer Ecemiş İlköğretim Okulu öğrencisi Yeliz Atay oturdu.

İlçe okullarında kültürel faaliyetlerin biraz daha arttırılması konusunda çalışmalarının olduğunu daha yeşil bir okul projeleri hazırlanarak okullarımızın ağaçlandırılması sağlanmasını söyledi

 

Kula Cumhuriyet Savcılısı Mehmet Sırımer Koltuğuna Kenan Evren ilköğretim okulu öğrencisi Zeynep Gündüz Oturdu Savcı olarak koltuğa oturan Zeynep Gündüz “Toplum içinde huzur ve güvenini sağlamak için adalet gerekir. Adalet ne kadar güvenilir ve adil olursa o millet o kadar yol kat eder. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Adalet Mülkün Temelidir” diyerek yola çıkarsak başarılı olabiliriz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kula'da 19 Mayıs kutlamaları
Kula'da 19 Mayıs kutlamaları
Kula CHP’den alternatif çelenk sunma töreni
Kula CHP’den alternatif çelenk sunma töreni