-İKİ İLKÖĞRETİM OKULUNUN EK BİNALARI AÇILDI…
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

-İKİ İLKÖĞRETİM OKULUNUN EK BİNALARI AÇILDI…

-İKİ İLKÖĞRETİM OKULUNUN EK BİNALARI AÇILDI…

12 Şubat 2012 - 10:19
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

 Kula İlçesinde Naci Hakkı Ulusoy ilköğretim okulunun bahçesine hayırseverler Nacı ve Hakkı Ulusoy kardeşler tarafından anneleri Merhum Eda Ulusoy adına  130 bin TL harcayarak yaptırdıkları iki katlı ve içinde iki derslik,kız ve erkek öğrencilere ait tuvalet ve çok amaçlı salonun bulunduğu  ek binanın da açılışı yapıldı.  Daha sonra da Rafet Üçelli İlköğretim Okulunun bahçesine Manisa İl Özel idare Müdürlüğü tarafından 350 bin liraya yaptırılan ve içinde 12 derslik,1 çok amaçlı salon,1  bileşim teknoloji laboratuarı,1 sığınak,1 öğretmenler odasının bulunduğu ek binada törenle hizmete açıldı.

Burada konuşma yapan Manisa Ak Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi “Bugün burada açılışını yaptığımız dersliklerle evlatlarımız yarınlara daha iyi hazırlanma imkanı bulacaktır.

Artık dünyada rekabet askeri güçle değil bilgiyle, teknolojiyle ölçülmektedir.  Öğrencilerimiz burada kendilerini geliştirecek, yetiştirecek ve ülkelerine, insanlarına faydalı birer birey olacaklardır. Hepimiz, bilenlerle bilmeyenlerin aynı olmadığını şiar edinen bir medeniyetin mensuplarıyız.  Unutmayınız ki; “Yüzünü güneşe çeviren insan gölge görmez”

Artık çağımızın emek yoğun teknolojiden BİLGİ ve BİLİŞİM teknolojisine doğru kaydığını biliyoruz. Geleceğimizi buna göre hep birlikte şekillendirmeliyiz. Dedi Tanrıverdi “AK Parti hükümetleri olarak eğitime ve insana yapılan hizmetlere verdiğimiz önem ortadadır.

Bizler seçimi düşünerek hareket eden bir parti değiliz.

 

BİZ GELECEĞİMİZİ, YARININ TÜRKİYESİNİ DÜŞÜNÜYORUZ.

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi Konuşmasında Ak Parti iktidarı olarak bizler her zaman eğitimin ve gençliğin yarınlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Geçmişten farklı olarak Eğitime ve Gençliğe daha çok kaynak aktardık. Çünkü gençliğimiz; bizim en büyük hazinemizdir. Gençliğimiz, yavrularımız bizim geleceğimizdir. Türkiye artık yarınlarına daha sağlıklı ve güvenle bakmaktadır. Geride bıraktığımız 9 yıl öncesine oranla Hem eğitim kalitemiz yükseldi hem okullarımız yenilendi, hem öğretmenlerimizin sayısı ve donanımı arttı. Okumak, bilgili olmak, bilgiye ulaşmak zorundayız. Geleceğimizi birlikte inşa ederken, yarınlarımızı hazırlarken, ülkemizi gelişmiş ülkeler sınıfına sokmak için eğitime ve bilgiye daha çok ihtiyacımız olacaktır.

Yıllarca eğitimin öneminden, gençlerimizin öneminden herkes bahsetti, ancak ne yazık ki gençliğimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayacak adımları atma noktasında yetersiz kalındı.

Biz iktidara geldiğimizde; “Eğitim en öncelikli hizmet alanı olarak görülmelidir” dedik ve eğitim söz konusu olduğunda hiçbir mazereti, engeli kabul etmedik.

AK Parti döneminde yapılan 10. Bütçede, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi 2011 yılına göre yüzde 14.8 artışla 39 milyar 169 milyon TL olmuştur. Toplam bütçe içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının payı yüzde 11.2 olarak gerçekleşmiştir. Dersliklerimize tam 169 bin tane daha katarak sizlerin daha iyi imkanlarda öğrenim görmenizi sağladık. Okullarımıza 1 milyona yakın bilgisayar kazandırarak genç dimağların okul sırasında teknoloji ile tanışmasını sağladık. En önemlisi ders kitaplarını ücretsiz vererek öğrencilerimiz arasındaki sosyo-ekonomik eşitsizliğe son verdi. Ders kitabı bulma derdi AK Parti iktidarında bitti.

Burslarda, kredi imkanlarında, geliri yeterli olmayan ailelere EĞİTİM YARDIMLARINDA büyük imkanlar getirdik. Toplamda 9.5 milyon öğrencimize 1 milyar 700 milyon TL eğitim yardımı yaptık. dedi

 

 

 

17 İLİMİZDE, 52 OKULDA FATİH PROJESİ BAŞLADI.

 

Tanrıverdi son olarak İşte geçtiğimiz hafta içinde, eğitimde tarihi bir adım attık, dünyada örneği olmayan bir uygulamayı başlattık. Eylül ayına kadar, Türkiye genelindeki liselerin yarısında FATİH projesi uygulamaya geçecek. 4 yıl içinde, Türkiye genelindeki 42 bin okul, 570 bin derslik, akıllı tahtaya, hızlı internete, yüksek teknolojili eğitim cihazlarına kavuşacak.

9 yılda, okullarımıza 1 milyona yakın bilgisayar gönderdik, 29 bin 812 Bilişim Teknolojisi sınıfı açtık.

Açılışlardan sonra okul ek binalarının yapımında emeği geçen hayırseverlere plaket verildi.

    

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yağışlı hava zincirleme kazayı beraberinde getirdi.
Yağışlı hava zincirleme kazayı beraberinde getirdi.
Şevket Hoca yeni bir klip çıkardı
Şevket Hoca yeni bir klip çıkardı