EN GÜZEL EZAN VE KUR’AN OKUMA YARIŞMASI YAPILDI
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EN GÜZEL EZAN VE KUR’AN OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

EN GÜZEL EZAN VE KUR’AN OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

08 Eylül 2012 - 16:43
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula Belediyesi Beşibiryerde Kültür ve Turizm festivali Kapsamında İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen en güzel  ezan ve Kur’a okuma yarışması yapıldı.
Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrenciler arasında yapılan en güzel ezan ve Kur’an okuma yarışması Kula Çarşı Camiinde öğle namazına müteakip Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Kula Müftü vekili Resul Kahraman, Diyanet İşleri'nin kurulduğu günden beri dine daha iyi hizmet edebilmek için çalıştığını belirterek, "Ezanımızın en güzel okunması için çaba sarf etmekteyiz. yapmış olduğumuz ezanı güzel okuma yarışması da bu etkinliklerden biri." dedi.

Müftü vekili Resul Kahraman, ezanın İslam’ın şiarlarından bir olduğuna dikkat çekerek, Ezan-i Muhammedi’nin çok güzel okunması gerektiğini belirtti. Ezanın sözlerine dikkat çeken Kahraman, ezan insanları namaza çağırdığı gibi tüm insanlığı felaha, kurtuluşa davet ettiğini kaydetti.

Ezanı güzel okuma yarışmasında Ali Gacar Birinci, Ömer Faruk  Karabıyık ikinci,Yunus Çabuk üçüncü oldu. Kur’an okumada Yunus Emre birinci,Resul Akdemir ikinci,Bilal Sümen üçüncü oldular.Kız öğrenciler arasından 6 kişilik ilahi grubuna ise Kübra Kırkulak, Raciye Kızılırmak,Safiye Öksüz,Merve Nur Köse,Fatma Sena Piştavlı ve Hatice Beyza Karataş seçildiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x