EĞİTİM BİR SEN’ DEN TEPKİ
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EĞİTİM BİR SEN’ DEN TEPKİ

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Manisa/Kula Şube Başkanı Sedat Koyuncu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara bağış konusundaki tutumu neticesinde okul idarecileri ile velilerin karşı karşıya geldiklerini" savundu

09 Ekim 2011 - 20:51
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Manisa/Kula Şube Başkanı Sedat Koyuncu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara bağış konusundaki tutumu neticesinde okul idarecileri ile velilerin karşı karşıya geldiklerini" savundu.

Koyuncu, yaptığı açıklamada, okullarda gerekli kaynağın olmaması nedeniyle, okul-aile birliklerinin ihtiyaçlarını velilerden bağış alarak karşılamaya çalıştıklarını hatırlattı.

Koyuncu " Eğitim kurumlarımızın kadrolu yardımcı hizmetli personel eksikliğinden hareketle, ücretli personel çalıştırmak için gerekli kaynağın olmaması ve rutin giderlerin merkezi bütçeden karşılanmaması çözülmesi gereken sorunların en başında gelmekteyken, eğitim kurumu yöneticilerimizin ilgili yasal mevzuat ve yönetmenlikler çerçevesinde, okul-aile birlikleri kanalıyla velilerden gönüllü bağış alarak getirmeye çalıştığı geçici çözüm, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanlış tutumu neticesinde okul idarecileri ile velilerimizi karşı karsıya getirmiştir.", Bakanlığın 20 Temmuz 2011 tarihli diploma ve kayıtlarda bağış talebinde bulunulmaması talimatı verdiğini hatırlatarak, "Bakanlığın bağış yasağı ve ardından gelen Alo İhbar Hattı uygulaması, eğitim çalışanlarını ve okul aile birliği yöneticilerini zor durumda bıraktı" diye konuştu.

Sedat Koyuncu "Yeni eğitim öğretim yılı açılmadan eksikliklerin giderilmesi ve ihtiyaçların tamamlanması emri verilerken diğer taraftan bu süreç içinde okul aile birliklerinin resmi hesaplarına velilerin gönlünce bağış yapmalarının dahi kabul edilmemesi talimatı verilmiştir. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur. Son gelen haberle birlikte, eğitim denetçileri tüm okullardaki bağış trafiğini mercek altına almış, işin eğitim öğretim boyutu ihmal edilmiştir. Cefakâr ve Fedakâr olarak çalışan tüm eğitimcilerimizin yanında olduğumuzu ve tepkimizi her platformda ifade edeceğimizi buradan açıkça ilan ediyoruz."

Buradan hareketle tüm öğrencilerimizin,velilerimizin ve eğitimcilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor,yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Transit ile otomobil çarpıştı: 1 ağır yaralı
Transit ile otomobil çarpıştı: 1 ağır yaralı
S.S. 56 Nolu Kooperatif Başkanı Karakuş üyelerle kahvaltıda bir araya geldi
S.S. 56 Nolu Kooperatif Başkanı Karakuş üyelerle kahvaltıda bir...