“Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı Projesi” faaliyete...
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

“Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı Projesi” faaliyete geçti

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk'ten Kula'da ziyaretler

03 Kasım 2021 - 15:16
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

  Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Kula'da, kadın çiftçiler, öğrenciler ve çeşitli projeler çerçevesindeki üreticileri ziyaret etti. İl Müdürü Öztürk'ün ziyaretine, Kaymakam Kemal Duru da eşlik etti. Programda, “Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı Projesi” kapsamında hak kazanan üreticiye 15 damızlık koyun ve 1 damızlık koç teslim edildi.  

  Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk,  bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere dün Kula'ya geldi. İlk olarak Kula Kaymakamı Kemal Duru, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, Kula Süt Üreticileri Birlik Başkanı Harun Uysal ve teknik personeller ile birlikte Gökçeören Mahallesi'nde büyükbaş hayvanı olan kadın çiftçileri ziyaret eden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, yetiştirici kadınlarla sohbet ederek onlara süt sağım hijyen seti dağıttı. Daha sonra İlçedeki İlkokul öğrencileri ile bir araya gelen Öztürk, “Gıdanı Koru Kampanyası farkındalık Oluşturma Projesi” kapsamında oluşturulan“Gıdanı Koru Kumbarası” dağıtımı gerçekleştirildi. İl Müdürü Öztürk tarafından öğrencilere; gıda israfının önlenmesi, evlerde hangi gıdaların israf edildiği, israf edilen gıdaların nasıl geri kazanılabileceği, gıdalarımızı nasıl koruyacağımız konularında bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilerden de gıdaların korunmasıyla ilgili fikirlerinin alınmasıyla birlikte okul ziyareti sona erdi.

 Öztürk’ün bir sonraki ziyaret noktası ise “Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı Projesi” kapsamında 15 damızlık koyun ve 1 damızlık koç alan yetiştirici oldu. Proje ilgili açıklamalarda bulunan Metin Öztürk; “Proje ile kırsal alanlarda istihdamın geliştirilmesi, yetiştirici gelirlerinin artırılması, damızlık koç ve teke ihtiyacının karşılanması, küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinde üretim ve kalitenin yükseltilmesi, kırmızı et üretimindeki küçükbaş hayvan payının artırılması ve damızlık küçükbaş hayvan yatırımlarının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Teslimini yapmış olduğumuz küçükbaş hayvanların  yetiştiricilerimize tekrardan hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

 İl Müdürü Öztürk, son olarak Kaymakam Kemal Duru ile birlikte “Salep Üretimini Geliştirme Projesi” çerçevesinde  salep yumrusu verilen üreticiyi ziyaret etti. Son yıllarda önem kazanan salep yetiştiriciliğinin İlimizde de yaygınlaşmaya başladığını ifade eden İl Müdürü Öztürk,  salep üretimi yapılan alanlarda incelemelerde bulundu. Üreticimizden gelen soruları yanıtladı.

 

2021/11/2021-11-03-15-17-40.jpg
2021/11/2021-11-03-15-17-45.jpg
2021/11/2021-11-03-15-17-51.jpg
2021/11/2021-11-03-15-17-55.jpg
2021/11/2021-11-03-15-18-00.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elektrikli bisiklet kamyona çarptı; 2 yaralı
Elektrikli bisiklet kamyona çarptı; 2 yaralı
CHP Manisa Milletvekilleri Başevirgen ve Bakırlıoğlu, Başkan Dönmez'i Ziyaret Etti
CHP Manisa Milletvekilleri Başevirgen ve Bakırlıoğlu, Başkan...