Bocce Türkiye Şampiyonası Kula’da düzenlenecek
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bocce Türkiye Şampiyonası Kula’da düzenlenecek

Kula Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ufuk Özlem, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Türkiye Bocce (Volo) Şampiyonası Yıldızlar ve Gençler Yer Oyunları ile Küçükler ve Yıldızlar Atış Oyunları’nın 20-23 Haziran tarihleri arasında Kula’da düzenleneceğini açıkladı.

01 Haziran 2024 - 00:02
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ufuk Özlem, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Türkiye Bocce (Volo) Şampiyonası Yıldızlar ve Gençler Yer Oyunları ile Küçükler ve Yıldızlar Atış Oyunları’nın 20-23 Haziran tarihleri arasında Kula’da düzenleneceğini açıkladı.

 

  Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrrem Kasapoğlu’nun büyük destekleriyle ilçeye kazandırılan spor tesisleri sayesinde onlarca spor müsabakasına ev sahipliği yapan Manisa’nın Kula ilçesi, yeni bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Türkiye Bocce (Volo) Şampiyonası Yıldızlar ve Gençler Yer Oyunları ile Küçükler ve Yıldızlar Atış Oyunları, 20-23 Haziran tarihleri arasında Kula’da düzenlenecek.

 

  3 kategoride 200’ün üzerinde sporcunun katılması hedeflenen şampiyonaya ev sahipliği yapmak için gün saydıklarını dile getiren Gençlik ve Spor Kula İlçe Müdürü Ufuk Özlem, konu ile ilgili bilgiler verdi. Bu tür organizasyonlar sayesinde Kula’nın tanıtılmasına büyük katkılar sağladıklarını dile getiren Özlem; “ İlçemize ulusal bir faaliyet daha almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nisan ayı içerisinde ev sahipliği yaptığımız okullar arası Küçük Erkekler Futbol Bölge Şampiyonası’nı başarılı bir şekilde tamamladık. Misafirimiz olan tüm takımlar ilçemizden memnun bir şekilde ayrıldılar. Türkiye Bocce (Volo) Şampiyonası’na da ilçemize yakışır bir şekilde ev sahipliği yapacağız. 3 Kategoride 200 ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Sporcu aileleri, antrenörler, idareciler ve hakemleri de dahil ettiğimize ortalama 500 kişi 4 gün boyunca ilçemizde olacak, ilçemizi tanıyacak, ilçemizde alış veriş yapacak. Bu tür organizasyonlar, gerek ilçemizin tanıtımına, gerekse esnafımızın ticaretine olumlu katkılar sağlıyor. Ev sahibi olarak, sporun sosyal yönünü de ortaya koymak adına düzenlediğimiz gezi organizasyonları, Kula evleri, Jeopark, Kuladokya gibi turizm ve tanıtım açısından önemli alanların bilinirliğini arttırıyor.” ifadelerini kullandı.

 

  Bocce branşı hem Kula’ya hem dünyaya tanıtılacak

  Türkiye’de çok fazla tanınmayan ve sporcu sayısı oldukça düşük olan bocce branşının bu tür organizasyonlar ile sporseverlere tanıtılacağını dile getiren Özlem; “ Bu organizasyonun ilçemize kazandıracağı diğer bir husus da, ülkemizde çok tanınmayan bu branşın bir şekilde ilçemizde de oynanacak olması. Bocce demir bilyelerle oynanan, her yaştan herkesin oynayabileceği, çok büyük tesis yatırımları gerektirmeyen bir branş. Şampiyona sonrası ilçemizde bu branşı yaygınlaştırmak istiyoruz. Mahallelerimizde çocukları, kadınları, okul bahçelerinde öğrencilerimizi, cami bahçelerinde yaşlı amcalarımızı, rehabilitasyon merkezlerinde engelli vatandaşlarımızı, kurulacak sahalarda bu oyunla tanıştıracağız. Hem spor, hem eğlence olacak. Hem misafirlerimizi ilçemizden memnun ve mutlu uğurlamak hem de sportif anlamında en iyisini yapmak mutlaka ki işbirliği ile mümkün oluyor. Kurumlarımızın destekleri ve personellerimizin gayretli çalışmaları ile bu organizasyonu da başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum. Organizasyonun ilçemize alınması çalışmalarında en başından beri büyük destek veren Sayın Kaymakamımız Ömer Ahmet Özdemir’e, bu organizasyonu bir ilçeye verme cesareti gösteren federasyonumuza, malzeme desteği veren İl Müdürlüğümüze, gece gündüz irtibat halinde olduğumuz federasyon il temsilcimize, saha ve teknik konularda destek sağlayan Belediye Başkanlığı’mıza, güvenlik desteği veren Emniyet Müdürlüğü’müze, sağlık desteği veren Sağlık Müdürlüğü’müze ve bu branşın ilçemizde yaygınlaşması aşamasında işbirliği yapacağımız, muhtarlarımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müze, İlçe Müftülüğü’müze şimdiden teşekkür ediyor, tüm halkımızı 3 gün boyunca sürecek müsabakalara davet ediyorum. Bir sonraki hedefimiz uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapmak.” şeklinde konuştu.

2024/06/2024-06-01-00-05-24.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Esnafın 10 yıllık çilesi bitti
Esnafın 10 yıllık çilesi bitti
Kula Belediyesi, her yıl düzenlenen şenlikler için hazırlıklara başladı
Kula Belediyesi, her yıl düzenlenen şenlikler için hazırlıklara...