Engelliler Merkezi Ekolojik Oyuncak Atölyesi
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Engelliler Merkezi Ekolojik Oyuncak Atölyesi

Kula Belediyesi Engelliler Merkezi Ekolojik Oyuncak Atölyesi kursiyerleri Engelliler Gününü kutladı…

03 Aralık 2011 - 01:32
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kula Belediyesi, Kula Ortopedik Spastik ve Özürlü Çocukları Koruma ve Yardım Derneği ile İşkur ve Kula Halk Eğitim Merkezi nin işbirliğinde 2. etabı devam eden Ekolojik Oyuncak Atölyesi kursiyerleri, Engelliler Günü nedeni ile organize edilen yemekte buluştu.

 

Engelliler Günü münasebeti ile verilen yemeğe; Kaymakam Yusuf CIBIR, Belediye Başkanı Selim AŞKIN, İl Meclis Üyesi Nedim GÜNER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar KAŞIKÇI, Ak Parti İlçe Başkanı Nejat GÜLMEZ, Özürlü Çocukları Koruma Derneği Başkanı İsmail CANSEVEN, Ekolojik Oyuncak Atölyesi Öğretmeni ve Halk Eğitim Merkezi Baş Müdür Yardımcı Ercan ÖZGÜN ve kursiyerler katıldı.

Kaymakam Yusuf CIBIR yaptığı açıklamada “ Engelli kardeşlerimizin evlerinden çıkarak bu gibi atölyelerde mesleki beceri kazanmaları onların var olan özgüvenlerinin kuvvetlenmesine ve sosyal yaşama daha etkin katılmalarına neden olacaktır. Bu nedenle bu projenin oluşturulmasında ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, engelli kardeşlerimizin günü kutluyorum” dedi. Belediye Başkanı Selim AŞKIN ise; “ Yerel yönetim olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. İlçemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik alt yapı eksiklerimizi giderme noktasında önümüze bir plan koyduk. Bu doğrultuda onların sosyal yaşama kolaylıkla adapte olacağı, gezebileceği alanları ve yaya yollarını yeniden yapılandırmaya başlayacağız. Ekolojik oyuncak atölyesi projemizle de her engelli bireyimizin mutlaka yapacağı bir iş vardır inancı ile oluşturduk ve önemli başarılara imza attık. Atölyemizin sürdürülebilirliği ve üretime yönelik çalışmaların yapılacağı ve üretilen oyuncakların pazarda satışının yapılarak engelli vatandaşlarımızın istihdamının sağlanacağı bir çalışmayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Amacımız sosyal devlet ilkelerini hayatın her alanına her kesimine uygulayarak, yerel yönetimle vatandaşın kucaklaşmasını sağlamaktır. Bu vesile ile engelli vatandaşlarımızın bu özel gününü kutluyor; engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu