Başkan Tosun’a Danıştay kararıyla 3’lü soruşturma
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Tosun'a Danıştay kararıyla 3'lü soruşturma

Girişimci Kemal Sapmaz'ın hukuk mücadelesi

02 Kasım 2023 - 10:10 - Güncelleme: 09 Kasım 2023 - 15:00
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

  Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımcısı ve işletmeci Kemal Sapmaz’ın Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun hakkında ‘kamuyu zarara uğratmak ve kamu kaynağında eksilmeye neden olmak’, ‘mahkeme kararını uygulamamak’ ve ‘daha önce kazanılan tazminatı geç ödemek’ suçlarından yaptığı suç duyurusuna İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma izni verilmemişti. Hukuk mücadelesini Danıştay’a taşıyan girişimci Kemal Sapmaz’ın suç duyuruları Danıştay tarafından kabul edilerek Başkan Tosun’un üç suç unsuru hakkında soruşturma yapılmasına izin verildi.

  Kula’da Güneş Enerji Santrali(GES) yatırımcısı ve işletmeci Kemal Sapmaz’ın başlatmış olduğu hukuk mücadelesi sonucunda Manisa 1. İdare Mahkemesinde kazanılan ve hak edilen mahkeme kararlarının uygulanmaması, bazılarının da geç uygulanması sebebiyle Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, Danıştay’ın şikayeti yerinde bularak İçişleri Bakanlığının soruşturma izni vermesi yönünde karar verdi. Başkan Tosun hakkında üç farklı konudan soruşturma izni verilirken belediye personelleri harcama yetkilisi Volkan Filik ve gerçekleştirme görevlisi Avukat Selim Yanbolu hakkında da soruşturma izni verilmesine İçişleri Bakanlığınca karar verildi.

  Başkan Tosun ile hukuk mücadelesinin, hak ettiği tazminatın gecikmeli ödenmesi sebebiyle başladığını dile getiren girişimci Kemal Sapmaz; “ İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 31 Temmuz 2023 tarih ve Kontrol Başkanlığı’nın 2023-101 numaralı kararında, girişimci Kemal Sapmaz’ın hak ettiği tazminatın gecikmeli ödenmesi nedeniyle Kula Belediyesi’ne icra yoluyla açılan ve yasal faizleriyle birlikte toplam 43 bin 996 TL’nin hak sahibi Kemal Sapmaz’a ödenerek kamu zararına ve kamu kaynağında eksilmeye neden olduğu anlaşıldığından, mevzuata ve yargı kararlarına aykırı karar, eylem ve işlemlerinden dolayı Başkan Tosun ve belediye personelleri Volkan Filik ile Avukat Selim Yanbolu hakkında soruşturma izni verildiği belirtildi.” diye konuştu.

  Mahkeme kararının tebliğ edilmesinden sonra Başkan Tosun’un konuyu 30 gün içerisinde belediye meclisi gündemine taşımamasından dolayı ikinci bir suç işlediğini dile getiren girişimci Kemal Sapmaz; “ Kula Belediyesi’ne kazanmış olduğum mahkeme kararının tebliğ edilmesinden 30 gün içinde Belediye Başkanı tarafından konunun Belediye Meclisinin gündemine getirilmemesi, iptale konu olan meclis kararının yeniden bir meclis kararı alınarak iptal edilmemesi ve idare mahkemesi kararının uygulanmaması nedeniyle Başkan Hüseyin Tosun hakkında soruşturma izni verildi.” İfadelerini kullandı.

  Kamu kurumuna faiz ödetmesi sebebiyle Başkan Tosun hakkında izin verilen üçüncü soruşturmanın Kula’nın bir yöneticisine yakışmadığını sözlerine ekleyen Sapmaz; “ Başkan Tosun hakkındaki üçüncü soruşturmada ise; şahsıma ödenen tazminatın İdare Mahkemesi’nin kararının Kula Belediyesi’ne tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 günlük süreye uyulmayarak 9 ay 10 günlük bir gecikmeyle yapılması ve kamu kurumuna faiz ödetmesi nedeniyle Başkan Hüseyin Tosun hakkında soruşturma izni verildi. Tüm bu içinde bulunduğumuz suç unsurlarına, ‘4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması’ hakkındaki kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından karar verilmiştir.” şeklinde konuştu.

  Sapmaz açıklamasının devamında, Kula Belediyesi’ne karşı başlatmış olduğu hukuk mücadeleleri sonucunda mahkemeleri kazandığını, mahkeme kararlarının Kula Belediyesi yetkililerince bazılarının geç uygulandığını, bazılarının uygulanmadığını, Başkan Hüseyin Tosun hakkında başka soruşturmaların da olduğunu bildiğini, hatta şuan yine İçişleri Bakanlığı’nca açılan soruşturmalar neticesinde kamu davası olan Kula Ceza Mahkemesi’nde başka bir mahkemenin devam ettiğini belirtti. Kamunun zarara uğratılması, usulsüz işlemlerin ve eylemlerin çok fazla olmasının “Hüseyin Tosun’un dokunulmazlığı mı var? yoksa arkasında başka bir güç mü var?” sorularını akılara getirdiğini ifade eden girişimci Kemal Sapmaz, hak ettiği sonuçlara ulaşmak için hukuk mücadelesinin sonuna kadar gideceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Esnafın 10 yıllık çilesi bitti
Esnafın 10 yıllık çilesi bitti
Kula Belediyesi, her yıl düzenlenen şenlikler için hazırlıklara başladı
Kula Belediyesi, her yıl düzenlenen şenlikler için hazırlıklara...