Bahri Tanrıkulu; "Bu metod spora ve sporcuya zarar...
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bahri Tanrıkulu; "Bu metod spora ve sporcuya zarar veriyor"

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Adayı Bahri Tanrıkulu; " 2024'te göreve geldiğimizde bu metodun uygulanmaması için gereken çalışmayı yapacağız."

21 Ocak 2023 - 12:10
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

  Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Adayı Bahri Tanrıkulu, kendisine ait sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla yıldızlar kategorisindeki boy-kilo Sağırkaya metodu ile ilgili açıklama yaptı. Bu metodun taekwondo sporuna zarar verdiğini de sözlerine ekleyen Tanrıkulu, göreve gelmesinin ardından bu metodun uygulanmaması için gereken tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

 

  Taekwondo sporunun içinden gelen, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı müşaviri, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Adayı Bahri Tanrıkulu, kendisine ait sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla taekwondo sporunun yıldızlar kategorisinde uygulanan boy-kilo Sağırkaya metodu ile ilgili açıklama yaptı. Uygulamaya konulan bu metodun çok eksiğinin olmasının yanı sıra spora ve sporcuya zarar dahi verdiğini dile getiren Tanrıkulu, bu metot yüzünden geçmiş dönemlerde çok sakatlık ve travmaların yaşandığını vurgulayarak tüm olacak olan sakatlıkların sorumlusunun bu metodu bulan ve uygulayanlar olduğunu söyledi. 2024 seçimlerinde göreve gelmesiyle birlikte bu metodun uygulanmaması için gereken çalışmayı yapacaklarının da altını çizen Tanrıkulu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Çok Değerli Taekwondo Ailem. Yıldızlar kategorisi Taekwondo müsabakaları için iyi niyetle çalışılmış ancak çok eksiği ve zararı dahi bulunan bu sistem için metodu hakkında sizlere kısaca görüşlerimi bildirmek istiyorum. 33 kilogram gelen bir sporcunun 45 kilogram gelen bir sporcu ile mücadele etmesi, mücadele sporu ruhuna ve do prensip ve ahlakına aykırıdır yani adaletsizdir. Bu sistem uygulandığında daha önce şahitlik ettik ki bir çok sakatlık ve travma yaşandı. Sistemin yanlışlığı hakkında federasyonda çalışmakta olan doktor ve fizyoterapistlerin antrenör arkadaşlarımıza ilettiği yorumlar aşikar. Ayrıca bu sistemin antrenörlere danışılmadan yapılması camiamıza verilen değeri tekrar gözler önüne sermiştir. Tüm olacak olan sakatlıkların sorumlusu bu metodu bulan ve uygulayanlarındır. 2024 Taekwondo Federasyonu seçimlerden sonra bu metodun uygulanmaması için gereken tüm çalışmaları yapacağımızı bildirmek istiyorum. Saygılarımla, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Adayı bahri Tanrıkulu."

2023/01/2023-01-21-12-11-36.jpg
2023/01/2023-01-21-12-11-40.jpg
2023/01/2023-01-21-12-11-43.jpg
2023/01/2023-01-21-12-11-46.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elektrikli bisiklet kamyona çarptı; 2 yaralı
Elektrikli bisiklet kamyona çarptı; 2 yaralı
CHP Manisa Milletvekilleri Başevirgen ve Bakırlıoğlu, Başkan Dönmez'i Ziyaret Etti
CHP Manisa Milletvekilleri Başevirgen ve Bakırlıoğlu, Başkan...