35 bin TL taksitle sosyal konut mu olur?
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

35 bin TL taksitle sosyal konut mu olur?

Sen kaybettiğini gördükçe, vaat üstüne vaat, proje üstüne proje açıklayarak umut ve hayal pompalayan lakin buna rağmen şimdiden kaybetmiş bir belediye başkanısın.

16 Mart 2024 - 12:05
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sen kaybettiğini gördükçe, vaat üstüne vaat, proje üstüne proje açıklayarak umut ve hayal pompalayan lakin buna rağmen şimdiden kaybetmiş bir belediye başkanısın.

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Selçuk Özdağ Spilkent Toplu Konut Projesi bağlamında Cengiz Ergün’e yüklendi.

Özdağ: “35 bin TL taksitle sosyal konut mu olur? dedi.

 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Selçuk Özdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün güya temelini attığı Spilkent Sosyal Konut Projesi’nin sosyal değil ‘rantsal konut’ projesi olduğunu belirtti. Projede normal bir daire taksitinin 35 bin TL olduğuna işaret eden Özdağ, “Karı koca asgari ücretle çalışan iki kişi tüm maaşını yıllarca yatırsa yine bu projeden ev sahibi olamıyor. Bu nasıl sosyal konut?” diye sordu.

Özdağ:

Adı toplu sosyal konut olan ve sözde dar gelirli hemşerilerimizi de konut sahibi yapacağı  söylenen bu projenin dar gelirliyi konut sahibi yapacağı vaadi tam bir aldatmacadan ibarettir. Bakınız yalan dememek için aldatmaca diyorum.

Manisa’da 15 bin konutluk yaşam alanı oluşturacaklarmış. Söz konusu bölgede konut alanlarının yanı sıra okullar, ibadethaneler, spor alanları, çocuk oyun parkları, fitness alanları, kültür ve gençlik merkezleri, alışveriş caddeleri, bisiklet yolları, açık ve kapalı pazaryerleri, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları olacakmış. Öncü ve garantör de Manisa Büyükşehir Belediyesiymiş.

Spilkent Toplu Konut Projesinin kimi nasıl konut sahibi  yapacağı belli değil ama bunun dar gelirli hemşerilerimiz olmadığı kesin. Niye mi? Şartlara ve ödeme koşullarına bakınca bunu çok net görebiliyordunuz.

Manisa’da en az 1 yıl ikamet eden ve hiç evi olmayanlar öncelikli olacakmış. Yani kirada oturan vatandaşlarımızdan bahsediliyor.

İlk peşinatı ödedikten 36 ay sonra hak sahiplerine konutları  teslim etmeyi düşünüyorlarmış. Güya 37. ayda hemşerilerimiz konutlarına yerleşmiş olacakmış.

Buraya kadar her şey iyi güzel de ödeme şartları nasıl diye baktığımızda acı gerçekle karşılaşıyoruz. Yapılacak konutların 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşacağı söyleniyor da bu 1+1 dairelere sosyal konut  denilmesi ise düşündürücü. Bu tarz konutların toplumdaki algısı ayrı bir konu. 

Mesela  60 ay vadeli olacağı açıklanan  ve 36 ayda bitirileceği söylenen  (3+1) daire için ödenecek peşinat 850 bin TL., İlk sene aylık 35 bin TL taksit ödenecekmiş ve geri kalan taksitler enflasyon oranında artacakmış.

Bakınız, 35 bin TL ile başlayacak bu taksitler seçimden sonra yaşanacak enflasyonla birlikte 50 binlere dayanacak. İlk senenin sonunda bu hızla giderse 100 bin TL olması inanın hayal bile değil. Daha bir sene önce 22 TL olan benzin bugün 50 TL’ye yaklaştı. Varın gerisini siz düşünün.

Dar gelirli, asgari ücretli vatandaşlarımız bir milyona yaklaşan peşinatı bulup yatıracak, hem oturdukları evin kirasını ödeyecek, hem evini geçindirecek hem de birkaç ay sonra 50 binlere yaklaşan taksitleri ödeyecek. Ne muazzam  bir proje değil mi?

Buradan Cengiz Ergün’e soruyorum: bu proje ile gerçekten dar gelirli Manisalıyı konut sahibi mi yapmayı düşünüyorsunuz yoksa böyle sosyal konut, toplu konut gibi süslü laflarla üstünü örterek birilerine yeni rant alanları mı açmayı planlıyorsunuz.

Sizin on küsür yıldır söz verip de yapmadıklarınız, yapmayacaklarınızın  garantisidir.

Yıllardır imar ve revizyon planlarını sürüncemede bıraktıktan sonra  seçime birkaç hafta kala yüksek katlı imar vereceğim diyerek fısıltı yayıp millete rüşvet nevinden vaatler veren bir belediye başkanı olmak sana bile yakışmıyor.

Sen yıllardır bu şehrin otopark sorununu bile çözememiş bir belediye başkanısın yahu.

Bu şehrin mahallelerinin, sokak aralarının insanı çileden çıkaran lağım kokusundan senin haberin var mı? Hoş olsa ne olacak, zaten umursamıyorsun.  

Sayın belediye başkanı, sen kaybettiğini gördükçe vaat üstüne vaat, proje üstüne proje açıklayarak umut ve hayal pompalayan lakin buna rağmen şimdiden kaybetmiş bir belediye başkanısın.

 

Ve son olarak; bir işe yaramayacağını bilmekle birlikte seni bir kez daha centilmence bir yarışa davet ediyorum.

Buna; afiş, raket ve pankartlarımızı toplatmamakla başlayabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Başkan Dönmez açıkladı; “Kasamız boş”
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu
Özgür Özel’den Kula’da milliyetçilik vurgusu