10 GAZİYE MADALYALARI VERİLDİ
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

10 GAZİYE MADALYALARI VERİLDİ

Manisa'nın Kula ilçesinde ikamet eden 10 Kıbrıs gazisi için madalya töreni düzenlendi. Kula Askerlik Şubesinde Düzenlenen Törene , Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Musa Özgül

26 Kasım 2011 - 08:49
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Manisa'nın Kula  ilçesinde ikamet eden 10  Kıbrıs gazisi için madalya töreni düzenlendi. Kula Askerlik Şubesinde Düzenlenen Törene , Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Musa Özgül  , İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Enginar, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili Cumhuriyet Savcıları gaziler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını Dernek Başkanı Mehmet Çürük, yıllar geçmesine rağmen Bugün Türk halkı huzurlu bir yaşam sürdürüyorsa bunu, vatan uğruna canlarını feda eden askerlerimize borçluyuz." şeklinde konuştu. Çürük, Türk ordusunun, Kıbrıs Barış Harekatı'nda havadan indirme, atma ve çıkarma ile başarılı bir harekat icra ederek Yunan ve Rumların Enosis hayallerini Akdeniz'in karanlık sularına gömdüğünü anlattı. Çürük, "Bu harekat, Kıbrıslı Türkleri, Rum vahşet ve katliamlarından kurtarmıştır. Ada bugün barış ve huzur içindedir. Kıbrıslı Türkler 20 Temmuz 1974'den itibaren kendi vatanlarında, hür ve korkusuzca yaşamaktadırlar. Mehmetçiğin uğruna kan döktüğü, can verdiği toprak artık vatandır. Vatan toprağı geri verilmez, kaderine terk edilmez. Kıbrıs'ta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur. 37 yıl sonra yine coşkuluyuz gaziler olarak. Vatanımıza savaş meydanlarında hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Dedi Daha sonra Mehmet Çürük, Mustafa Coşkun,Seyfettin Malak,Bayram Cencizi Yaşar Kaptan,Seyfettin Kınık,Ahmet Yapucu,Ali Kocabıyı,İsmail Kara,Fahrettin Kandırmış isimli gazilere madalya ve teşekkür belgeleri verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x