TANRIVERDİ'DEN ÖĞRETMENİNE VEFA

Ak Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, 1966 yılında mezun olduğu Kula 4 Eylül ilkokulunda sınıf öğretmenliğini yapan öğretmeni Hasan Başoğul'u Salihli'deki evinde ziyaret etti. Tanrıverdi'nin 24 Kasım öğretmenler günü olması münasebetiyle 50 yıllık öğretmenini ziyareti sırasında duygulu anlar yaşandı.

İlköğretim okulu öğretmeninin bugünlere gelmesinde önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, "Eğitim-öğretimde temel çok önemli. Öğretmenimiz Hasan Başoğul bizleri çok iyi yetiştirdi. Bizlerle çok iyi ilgilendi. Hatta bizleri bilgi konusunda yarıştırır ve çeşitli hediyeler verirdi. Bizler de o günkü şevk ve azimle daha sonraki eğitim öğretim dönemimizi aynı şekilde devam ettirdik ve bugünlere geldik. Bizleri yetiştiren öğretmenimize şükranlarımı sunuyorum. Allah sağlıklı ve mutlu ömür versin" dedi.

Tanrıverdi; “ Bu ziyareti gerçekleştirmemde katkıları olan Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Adem Sümen ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum ve ne onların nezlinde bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 85 yaşındaki emekli öğretmen Hasan Başoğul; “"Bütün öğrencilerim ile gurur duyuyorum. Ancak böyle hatırlanmak daha gurur verici. Diğer öğrencilerimde iyi meslek sahibi oldular. Ama bundan da ayrı bir gurur duyuyorum. Hüsyin Tantıverdi bugüne kadar çok güzel yerlerde hizmet yaptı bundan sonrada İnşallah kendisi daha iyi yerlerde görev yapar. Milletvekili Seçildiğinde de çok mutlu oldum. İnsan verdiği emeğin karşılığını böyle alıyor. Bu sevindirici bir olaydır" dedi.

Kula 4 Eylül İlköğretim Okulu'ndan 50 yıl önce mezun ettiği Hüseyin Tanrıverdi’nin  bugünkü duruma gelmesini konusunda  Başoğul, " Tanrıverdi benim en çalışkan ve zeki öğrencilerimdendi. O zamanlar okulumuzun bilgi yarışmalarında yer alır ve başarı ile temsil ederdi. Onda bu cevher vardı. Bugün ziyaretime gelmesi de beni çok mutlu etti. Bir emekli öğretmen olarak görev yapan tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.