Şadan; Aidat Borç Yapılandırması Yürürlükte

Şadan; Aidat Borç Yapılandırması Yürürlükte

Esnaf ve Sanatkârların kamuya olan borçlarını yapılandıracak kanun Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kula Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı  Aytekin  Şadan , Esnafların kamuya olan borçlarının yapılandırılması için kamuya borcu olan esnaflara çağrıda bulunarak yeni çıkan kanundan esnafların mutlaka faydalanmasını gerektiğini vurguladı.

Esnaf ve Sanatkarlarımızın kamuya olan borçları yeniden yapılandıran 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Başkan Şadan, “Kanun, oda üyelerine birikmiş aidat borçlarını taksitle ödeme imkanı sunduğunu belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla kamuya borçlu olan esnaflarımız borçlarını ödeme konusunda çok rahatlayacaklar. Yeni kanunla, birikmiş oda aidat borçlarını, Maliye Bakanlığı’na olan vergi borçlarını, Sosyal Güvenlik Kurumuna olan Bağ-Kur borçlarını ve Belediyelere olan borçlarını taksitle ödeme imkânı sunuyor. Kanundan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız 31 Ekim 2016 tarihine kadar Kula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına ve ilgili kurumlara başvurarak bu fırsattan faydalanabilirler. Yeni çıkan kanun esnaflarımız için büyük bir şans borcu olan esnaflarımız belirtilen tarihlerde borçlarını yapılandırarak ödeyebilirler. Şadan ayrıca esnaf ve sanatkârlarımız adına bu kanunun çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Kanunun esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” ifadelerine yer verdi.