Kula Gençlik Kampı 7.920 gence Kula'yı tanıtıyor

Manisa'nın Kula ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kula Gençlik Kampı, her yıl Türkiye'nin dört bir yanından gelen 7.920 genci misafir ederek Kula'nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtıyor.

Manisa’nın Kula ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kula Gençlik Kampı, her yıl Türkiye’nin dört bir yanından gelen 7.920 genci misafir ederek Kula’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtıyor.

Türkiye genelinde bulunan 45 gençlik kampından biri olan Kula Gençlik Kampı, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun girişimleriyle ilçeye kazandırılmış ve Ocak 2023’te hizmete açılmıştı. 44 dönüm alan üzerine kurulu olan kamp, gençlere hem eğlenceli hem de öğretici bir kamp deneyimi sunuyor. Kamp alanında 6 ana bina, 26 bungalov ev, 3 depo, amfi tiyatro, müzik ve yaşam becerileri atölyeleri, yüzme havuzu, spor salonu, halı saha, açık basketbol ve badminton sahaları ile yemekhane gibi birçok tesis bulunuyor. Resmi kapasitesi 175 kişi olan kampta, aynı anda 189 genç ağırlanabiliyor. Kamp programlarında; bisiklet, yüzme, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, doğa yürüyüşü, okçuluk gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra, ilk yardım, mutfak becerileri, elektrik ve tesisat gibi temel bakım onarım bilgileri, ütü yapma, dikiş gibi günlük yaşam becerileri de gençlere öğretiliyor. Ayrıca makrome, taş boyama, tiyatro, müzik, halk oyunları, dart, mangala gibi kültürel etkinlikler de düzenleniyor.

Kamp hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve kamp müdür vekili Ufuk Özlem, kampın gençler için çok yönlü bir gelişim alanı sunduğunu belirterek şunları söyledi:

“İlçemize kazandırılan birçok spor tesisinin yanında farklı bir öneme sahip olan bu devasa kamp, 41 personel ile gençlerimize hizmet veriyor. Ocak-Haziran döneminde 3.600, Temmuz-Aralık döneminde 4.320 olmak üzere yılda toplam 7.920 genci misafir ediyoruz. Kış döneminde 3 gün, yaz döneminde ise 6 günlük programlarla gençlerimizi ağırlıyoruz.” Kamp süresince gerçekleştirilen gezilerle ilçenin tarihi ve turistik alanlarının da tanıtıldığını ifade eden Özlem, “81 ilden gelen gençlerimize Tabduk Emre ve Yunus Emre’yi anlatıyor, Global Jeopark’ı, Kuladokya’yı ve tarihi Kula Evleri’ni tanıtıyoruz. Gençlerimiz çarşı esnafıyla tanışma fırsatı buluyor. Böylece hem kültürel tanıtım sağlanıyor hem de esnafımıza ekonomik katkı sunuluyor,” dedi. Özlem, kampın yerel gençlere de kapılarını açtığını belirterek, “Ana hedefimiz, Kula’da kamp yapmamış gencimizin kalmaması. Önümüzdeki dönem kamplarımızda Kulalı gençler için özel kontenjan ayırmayı planlıyoruz. Böylece hem kamplarını tanımış olacaklar hem de misafir gençlere mihmandarlık yapacaklar. Tüm gençlerimizin başvuru süreçlerini dikkatle takip etmesini istiyoruz,” ifadelerini kullandı.

Ufuk Özlem ayrıca kampın ilçeye kazandırılmasında büyük emeği olan önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere, desteklerini esirgemeyen tüm yerel yöneticilere teşekkür etti.