Kula'da eş zamanlı Covid-19 denetimi

Ülke genelinde valilerin yönetimi ve koordinasyonunda "Covid-19 Tedbirleri Denetimi" yapılıyor. Bu kapsamda Kula'da 4 grup, ilçe genelinde eş zamanlı denetim yaptı.

İçişleri Bakanlığı, dün 81 il Valiliğine "Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, valilerin koordinasyonunda, toplu ulaşım aracı, kahvehane, restoran, berber, sinema gibi birçok iş yeri ve faaliyet alanında denetimler yapılması talimatını içeren bir genelge gönderdi.

Bu kapsamda ülke genelinde olduğu gibi, Kula’da da 4 grup denetim ekibi oluşturuldu. Sağlık personeli, emniyet personeli, zabıta personeli ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı personeller ile kurum amirleri, eş zamanlı denetim gerçekleştirdi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Güldane Kaçar, İlçe Emniyet Müdür vekili Komiser Yardımcısı Mustafa Yıldırım, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu ile Zabıta Müdürü Hüseyin Ulu ve diğer ekipler, genelgede kahvehane, restoran, berber, market, kafeterya ve çay bahçelerine denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ kurallarına uyulup uyulmadığı denetlenirken , kurallara uymayan işyeri ve vatandaşlara da uyarılar yapıldı.