Kent Meydanı Muhteşem Bir Törenle Açıldı

Kent Meydanı Muhteşem Bir Törenle Açıldı

2009 yılında Ak Partili Kula belediye başkanı Selim Aşkın tarafından projelendirilen ve yapımına başlanan ve Kula Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yunus Emre Kent Meydanı, Manisa Büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün MHP li Kula belediye başkanı Hüseyin Tosun AK Partili Eski Belediye başkanı Selim Aşkın DP li eski belediye başkanı Halil Gülcü  meydanı dolduran  binlerce vatandaşın katılımıyla görkemli bir törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Kula belediye başkanı Hüseyin Tosun,  Bugün birlik beraberliğimizin de ortada olduğu bir gecede Yunus Emre kent meydanın açılışını yapıyoruz. Yunus Emre kent meydanının yapımında emeği geçen Başta Eski belediye başkanımız Selim Aşkın olmak üzere herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum dedi. Tosun “32 bin metrekare alana sahip olan Yunus Emre Kent Meydanı Projesi kapsamında emniyet, belediye binaları ve resmi tören alanının yeniden düzenlendiğini,   Kültür Aksı, Yer altı oto parkı Tören Alanı ve Ana Hizmet Binasının  düzenleme çalışmaları devam ettiğini, Yunus Emre Kent Meydanı'nı çevreleyen Şehitler Caddesi, Tabduk Emre Caddesi kilit parke taşı döşenmesi ile yol çalışmaları tamamlandığını ifade ettİ.

Manisa Büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün ise yaptığı konuşmada, Kula’ya yakışan birlik beraberlik içerisinde coşkuyla açıyoruz  Bu meydanda mutluluklarımızı, sevinçlerimizi paylaşırız. Bu meydanda hiçbir zaman gözyaşı olmaz. Dedi Ergün Daha önce Kula belediye başkanı olan Selim Aşkın tarafından başlatılan Kent meydanının inşaatının tamamlanmasının ardından açılışı gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Fakat Kent meydanı tamamlandı İller bankasını olan borcunu Manisa Büyükşehir belediyesi olarak biz ödeyeceğiz Kulamıza helal olsun diyerek Başta Selim Aşkın kardeşim başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Meydanı'mız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Açılış kurdelesi havai fişek gösterisi eşliğinde açılışa katılan Manisa Büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün MHP li Kula belediye başkanı Hüseyin Tosun AK Partili Eski Belediye başkanı Selim Aşkın DP li eski belediye başkanı Halil Gülcü tarafından kesildi.

Tören sonrası Manisa Büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün Eski belediye başkanları Selim Aşkın ve Halil Gülcü’ye plaket verdi.