KASAIRGA; ADALET İSTİYORUZ

KASAIRGA; ADALET İSTİYORUZ

Kula Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanı Osman Kasırga CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasının haksızlık olduğunu iddia ederek basın açıklaması yayınladı.

Kasırga Mesajında Anayasada Belirtildiği üzere

Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

 

160 gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde, işinden edilen, aç bırakılan 140 bin kişi, 50 bini geçkin tutuklu insan ve bağımsızlığı tartışmalı yargı ile karşı karşıyayız. Artık sadece gazeteciler yargılanıyor, gazeteler kapatılıyor. 5 binin üzerinde gazeteci işsiz.

 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıl hapis cezası hükmü ile gazetecilik faaliyeti suç sayılarak tutuklanmıştır. Böylece cezaevindeki tutuklu milletvekili sayısı 12 olmuştur. Yargı siyasal iktidarın, kendi gibi düşünmeyen tüm kesimleri baskılamak amacına hizmet eder hale gelmiştir. Bunun yanında ülkemizde son yıllarda terör saldırılarında ölen yüzlerce insanın, binlerce yaralının sorumluları vargı karşısında hesap vermemiş, bir tek yetkili istifa dahi etmemiştir.

 

Anayasamızı savunuyoruz, hukuk devleti ilkesini savunuyoruz: hukuk devletinde bireylerin hukuki güvenliği sağlanır. Sadece fertlerin değil yasamanın, yargının, yürütmenin hukuka uygun davranmasını beklenir ki kişilerin devlet baskısı karşısında korunması sağlansın. Bunun güvencesi anayasadır.

 

Anayasamızın 10. maddesinde "Herkes, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebepler ile ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir" ifadesi ile herkesin kanunlar karşısında eşit olduğu belirtilmiştir. Kimseye imtiyaz tanımadan , herkes için Anayasal hakkımız olan

 

"ADALETİ talep ediyoruz.

 

Oha! ile yaygınlaşan , her kesimden insanın vicdanını yaralayan uygulamalara her geçen gün yenisi ekleniyor. Yargının tarafsızlığına bağımsızlığına güvenmek isteyen "ADALET" talep eden milyonların sesine kayıtsız kalmamalıyız.

 

Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu ülkede demokrasiyi geliştirerek, özgürlükleri genişleterek, yargıya güvenerek, toplumsal çatışmalardan uzak yaşamak istiyoruz. Bu amaç ve ideal ile devletin tüm kurum ve kuruluşlarını temel amaç ve görevlerini yerine getirmeye, gerçek anlamda yarısının tarafsız ve bağımsızlığını, insan haklarını, her alanda hukukun üstünlüğünü sağlayacak gereken düzenlemelerin TBMM tarafından yapılmasını talep ediyoruz.