İki tır çarpıştı; 1'i ağır 2 yaralı
D300 karayolu bir süre kapandı
Manisa’nın Kula ilçesinde yağışlı havanın da etkisiyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan tır, karşı yönden gelen tırla çarpıştı. Kazanın ardından İzmir–Ankara D300 Karayolu her iki yönde bir süre ulaşıma kapanırken her iki tırın sürücüsü de yaralandı.
Kaza, saat 20.45 sıralarında Kula ilçesi yakınlarındaki Peribacaları Kavşağı mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Emin Özdemir (38) yönetimindeki 35 CBY 504 plakalı tır, yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Savrulan tır, karşı yönden gelen Hasan Hüseyin Akıncı (62) idaresindeki 66 PF 568 plakalı tırla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle 66 PF 568 plakalı tırın kupası araçtan ayrılırken, kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan tır sürücüsü Hasan Hüseyin Akıncı ile diğer tırın sürücüsü Emin Özdemir, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olduğu öğrenilen Akıncı’nın, ileri tetkik ve tedavi amacıyla Salihli’ye sevk edileceği bildirildi.
Kaza nedeniyle İzmir–Ankara D300 Karayolu’nun her iki istikametinde trafik akışı bir süre durduruldu. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, ekiplerin çalışmasının ardından trafik kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.