EKOLOJİK OYUNCAK KURSUNDA 2 ETAP TAMAMLANDI
Kula Belediyesi'nin, Kula Ortopedik Spastik Özürlü Çocukları Koruma Derneği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile birlikte engellilerin istihdamına yönelik hazırladığı "Ekolojik Oyuncak Üretim Atölyesi Projesi" kapsamında düzenlenen ikinci kurs sona erdi
Kula Belediyesi’nin, Kula Ortopedik Spastik Özürlü Çocukları Koruma Derneği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile birlikte engellilerin istihdamına yönelik hazırladığı "Ekolojik Oyuncak Üretim Atölyesi Projesi" kapsamında düzenlenen ikinci kurs sona erdi.
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, yaptığı açıklamada, Ekolojik Oyuncak Üretim Atölyesi Projesi’nin, belediye olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeler içerisinde yapısı ve işlevselliği bakımında üzerinde önemli durdukları özel bir proje olduğunu ifade etti.
Tahsis ettikleri bin metrekarelik alan üzerinde İŞKUR tarafından sağlanan hibe kredi ile "Ekolojik Oyuncak Üretim Atölyesi" kurduklarını ve bu atölyede engellilere yönelik meslek kursları düzenledikleri belirten Aşkın, projede 6 ay süren ikinci kursun sona erdiğini ve 15 engelli vatandaşın meslek sahibi yapıldığını bildirdi.
YAPILAN OYUNCAKLARA TALEP BÜYÜK
Ahşap malzemeden ürettikleri ekolojik ürünlerin özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ana sınıflarınca talep gördüğünü belirten Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın projelerinin ekolojik oyuncak kavramının tanınması ve yaygınlaşmasında büyük bir rol üstlendiğini ifade etti. ''İnsanları ekolojik oyuncakla tanıştırdık'' diyen Aşkın, “Kula da ilk defa uygulanan bu proje ile engelli vatandaşların iş edinmesi noktasında anlamlı bir proje olduğunu yapılan bu proje ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüle layık görüldüğünü ifade eden Aşkın "Bu proje bizim için işlevselliği ve yapısı bakımından belediyemiz tarafından uygulanan bir çok proje içinde en çok önem verdiğimiz projelerden bir tanesi idi. Kula Belediyesi olarak Kula Halk Eğitim Merkezi ve Kula Kaymakamlığı'nın da desteğini alarak, Kula Ortopedik Spastik Özürlü Çocukları Koruma Derneği ve İŞKUR'u da işin içine katıp bu projeyi sürekli hale getirip bu atölyede yetişen kardeşlerimiz için bundan sonra doğru adımlarla hareket edeceğiz" dedi Avustralya Büyükelçiliği, Doğrudan Yardım Programı (DAP) çerçevesinde Ekolojik Oyuncak Üretim Atölyesi'ne 12 bin 115 lira katkı sağladığını belirten Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, kursiyerlerin atölyede kullanması için demirbaş malzeme ve ekipman eksiklerinin giderildiğini söyledi. Başkan Aşkın, 18 ile 65 yaş aralığında 15 engelli bireyin, altı ay boyunca mesleki kurslar aldığını ifade eden Aşkın, kursiyerlere, günlük 15 lira da cep harçlığı verildiğini sözlerine ekledi.
Ekolojik Oyuncak Merkezinde Usta Öğretici olarak görev yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ercan Özgün Yaklaşık 6 aydır proje kapsamında çalışmaların devam ettiğini bununla birlikte Kula Belediyesi ve dernek yöneticilerinin katkıları ile atölyeyi çalışır hale getirdiklerini söyledi. Özgün " 6 aylık beraberliğimiz de engelli arkadaşlarımızla beraber büyük işler başardığımıza inanıyoruz. Biz arkadaşlarımızı artık engelli demiyoruz. Üretimin başladığı yerde Engellerin kalktığını kabul ederek onları yeniden hayata bağladığımız için hepimiz çok mutluyuz" dedi.
Kula Ortopedik Spastik Özürlü Çocukları Koruma Derneği Başkanı İsmail Canseven ise, şunları kaydetti: "Projeye başlarken dernek olarak engellilerin hayata tutunmasını, mutlu olmalarını amaçlamıştık. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalarda engelli arkadaşlarımız, usta öğreticiler tarafından eğitime tabi tutuldu. Eğitim projemizin ilk etabı tamamladıkatn sonra şimdi ikinci etebında sonuna geldik İŞKUR Projesi ile elde ettiğimiz makinelerle 15 engelli vatandaşın istihdam edildiği bir üretim atölyesine dönüştü. Atölyemizde unutulmaya yüz tutmuş tarihi Oyuncakların yanı sıra okul öncesi eğitim ve fiziksel rehabilitasyon ürünleri üretimi yapılıyor. dedi